Salut

roda

Segon cas importat de coronavirus a Catalunya

query_builder   26 febrer 2020 15:41

event_note Nota de premsa

Segon cas importat de coronavirus a Catalunya

  • És un jove, de 22 anys i de Barcelona, que havia viatjat al nord d’Itàlia i es troba aïllat a l’Hospital Clínic en estat lleu
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb el secretari de Salut Pública, Joan Guix, i la gerent de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut, Assumpta Ricart.
El Departament de Salut ha confirmat avui el segon cas importat de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’un jove, de Barcelona i de 22 anys, que havia viatjat a la ciutat italiana de Milà entre el 22 i el 25 de febrer. El noi va començar a tenir símptomes (mal de cap, mal de coll i 37,5 graus de febre) el 25 de febrer i es va desplaçar a l’Hospital Clínic, on està aïllat després de confirmar-se el diagnòstic de coronavirus.

És un cas importat. No hi ha transmissió local, no es transmet en el nostre país", ha destacat la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa celebrada aquest migdia.  Per la seva part, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha explicat que en aquests moments s’estan estudiant els contactes que ha pogut mantenir el jove i que, un cop identificats, “se’ls aconsellarà l’aïllament a domicili amb una vigilància activa per part dels serveis de salut pública”.

Guix també ha indicat que “evoluciona bé” el primer cas importat de coronavirus, el d’una dona de nacionalitat italiana amb un quadre lleu i que es troba aïllada també al Clínic, l’hospital de referència per a aquests casos. La dona, de 36 anys i resident a Barcelona, va viatjar a Bèrgam i Milà, a Itàlia, entre el 12 i el 22 de febrer. El passat dia 24 va presentar simptomatologia i es va adreçar a l’Hospital Clínic, on des d’aleshores està aïllada en confirmar-se que té la Covid-19.

Durant la roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha subratllat també que “el sistema de salut està preparat per detectar i tractar qualsevol cas de coronavirus, seguint els protocols, que es van actualitzant”. També ha remarcat que avui s’ha fet la primera reunió estratègica sobre malalties transmissibles d’alt risc. Una reunió liderada per la consellera amb representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, del Servei Català de la Salut, i la presència de tots els secretaris generals del Govern i dels delegats territorials. “És una estratègia de coordinació absoluta de tots els àmbits de l’Administració de Catalunya”, ha reblat la consellera.

Finalment, la gerent  de processos integrals de salut del Servei Català de la Salut,  Assumpta Ricart, ha subratllat que la millor manera de prevenir la transmissió de la Covid-19 “són les mesures habituals de prevenció de contagis: rentar-se sovint les mans amb sabó; utilitzar mocadors de paper d’un sol ús i tossir tapant-se amb la part interior del colze. L'ús de mascaretes de protecció no té sentit al carrer”.

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 1535

Fotografia de la reunió estratègica sobre malalties transmissibles d'alt risc

Fotografia de la reunió estratègica sobre malalties transmissibles d'alt risc 1009

Fotografia 2 de la reunió

Fotografia 2 de la reunió 2122

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia