Empresa i Treball

Reunió de la reunió del PN@SC

La consellera Chacón destaca que "el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement neix com un full de ruta blindat gràcies a la proactivitat de tots els participants"

query_builder   27 febrer 2020 18:31

event_note Nota de premsa

La consellera Chacón destaca que "el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement neix com un full de ruta blindat gràcies a la proactivitat de tots els participants"

Imatge reunió PN@SC

·     El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement encara la recta final dels treballs iniciats, ara fa un any, amb l’elevació a la Taula Permanent del document d’acords per fer de Catalunya un país líder en innovació 

·     El document resultant és fruit d’un ampli consens ja que recull les aportacions dels agents dels sistemes d’educació superior, de recerca, innovació i empresarial, així com les resultants d’un procés participatiu obert a tota la ciutadania

El Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) encara la recta final dels treballs iniciats, ara fa un any, i avui ha celebrat la tercera i última reunió de la Taula Permanent, l’òrgan de direcció i coordinació del PN@SC que vetlla per l’acció dels Grups de Treball. En el decurs de la reunió, presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha presentat el document que recull els acords sorgits de les reunions que els set Grups de Treball han mantingut al llarg d’aquests mesos, així com les aportacions de les 38 personalitats que integren el Consell Consultiu i les realitzades per la ciutadania en el marc del procés participatiu del Pacte.

En aquest sentit, la consellera Chacón ha destacat que “el Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement neix com un full de ruta blindat gràcies a la proactivitat de tots els participants”.

El document resultant és fruit d’un treball intens i d’un ampli consens i detalla l’estratègia per fer de Catalunya un país líder en innovació, com ara Àustria, Països Baixos, Suècia o Dinamarca. Un objectiu que permetrà cohesionar i elevar els estàndards de vida de la societat catalana, així com contribuir a assolir el repte compartit de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

El PN@SC recull les condicions i necessitats de l’educació superior a tots nivells, de la recerca pública i privada, i de la transferència de coneixement a l’activitat econòmica per tal d’avançar decididament i, de manera estable, compartida i consensuada, cap a una societat del coneixement.

Aportacions àmplies

El PN@SC ha comptat amb la participació d’un gran nombre de persones, tant pertanyent als ecosistemes directament implicats (educació superior, recerca, innovació, empresarial) com del conjunt de la societat, així com una implicació  transversal del Govern de la Generalitat.

El document final recull les propostes d’actuació dels set Grups de Treball del Pacte que han analitzat la dimensió del sistema de coneixement, els recursos humans i econòmics, el sistema i les infraestructures de suport a la recerca, el sistema de transferència, innovació i emprenedoria, i la component regional, que han elevat a al Taula Permanent un total de 80 acords/propostes entre tots els Grups de treball.

Així mateix, inclou la majoria del total de 138 reflexions, aportacions i suggeriments realitzats pels membres del Consell Consultiu. Pel que fa al procés participatiu obert a la ciutadania en general, s’ha incorporat gairebé el 60% de les propostes realitzades, mentre que un altre 30% s’han identificat com actuacions que actualment ja es desenvolupen com a polítiques del Govern.

Després de la Taula Permanent d’avui, el PN@SC culminarà la fase de treballs el pròxim 12 de març amb la celebració de Plenari que encarregarà al Departament d’Empresa i Coneixement que elevi el document final de l’acord a l’aprovació del Govern, abans de remetre’l al Parlament.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

· Twitter @empresacat | @coneixementcat

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia