Agents Rurals

DARP

Consellera Jordà: "Garantirem que el Cos d'Agents Rurals ocupi el lloc que li correspon"

query_builder   28 febrer 2020 14:48

event_note Nota de premsa

Consellera Jordà: "Garantirem que el Cos d'Agents Rurals ocupi el lloc que li correspon"

Avui s’han lliurat 50 pick up tot terreny, que conjuntament amb l’adquisició de 59 vehicles més previstos per l’estiu, representen una inversió de 5,4 milions d’euros

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació segueix implementant les accions previstes al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals (2019-2024)

 

La consellera Teresa Jordà i el director dels Agents Agents Rurals, Marc Costa
La consellera Teresa Jordà i el director dels Agents Agents Rurals, Marc Costa

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada del Director General dels Agents Rurals, Marc Costa, ha presentat els 50 nous vehicles tot terreny adquirits per a donar servei a les necessitats del Cos d’Agents Rurals.

 

La consellera ha volgut destacar que “amb l’adquisició d’aquests vehicles, el Cos fa un salt endavant per renovar la seva flota i adaptar-se a les necessitats del futur”, alhora que ha remarcat el compromís del Departament amb la implementació del pla estratègic.

 

Jordà ha volgut agrair la tasca dels Agents Rurals i ha posat de relleu que “han complert i compleixen la seva feina d’una manera excel·lent”. La presentació dels nous vehicles “és un nou pas endavant. No és el primer ni tampoc serà l’últim, perquè l’aposta del Departament per impulsar el Cos i situar-lo al nivell que es mereix és ferma” ha reblat.

 

Per la seva banda, el director general Costa ha exposat que “el lliurament d’aquests vehicles és el primer pas per anar substituint els 130 vehicles de propietat que disposa el Cos d’Agents Rurals, que tenen una mitjana d’antiguitat de 14 anys” per això ha destacat que aquesta adquisició ha de permetre als agents rurals “poder fer millor i amb més seguretat la seva feina”.

 

A l’acte, que ha tingut lloc a l’ermita de Santa Cecília dins del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, també hi ha assistit l’inspector en cap del cos, Antoni Mur; el director de serveis del Departament, Joan Rabasseda; així com els comandaments operatius del Cos.


Renovació del parc mòbil del Cos


El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha fet una inversió de 5,4 milions d’euros per adquirir durant aquest any 2020 109 vehicles pel cos en règim d’arrendament.

Els 50 vehicles presentats avui són Toyota Hilux del tipus pick up, pensades per a serveis relacionats amb la recollida de fauna o que requereixen càrregues importants de pes. Són 4x4 tot terreny, que permeten accedir als terrenys més difícils i la seva capacitat de tracció permet salvar camins amb gran desnivell.

Abans de l’estiu s’incorporaran 59 vehicles més 4x4 tot camí, que significaran la renovació de gairebé la meitat dels 238 vehicles dels que disposa el cos.

 

Moment de la presentació dels vehicles a Montserrat
Moment de la presentació dels vehicles a Montserrat

Noves places d’Agents Rurals

Durant l’acte d’avui la consellera ha recordat que amb l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2020 es publicarà la convocatòria de 50 places d’agents rurals, un fet que no succeïa des de l’any 2009. També s’obrirà una nova convocatòria per les places que restin per cobrir del procés d’accés a l’escala executiva de sots-inspectors, que encara està realitzant-se.

 

La consellera Jordà ha insistit que “aquestes mesures han de servir per reverir la situació actual de disminució d’efectius i envelliment de la plantilla” i ha posat en relleu que la cobertura de places de sots-inspector “permetran poder desplegar totes les categories professionals del cos, previstes a la llei aprovada l’any 2003 però que mai fins ara s’havien desenvolupat”.


 

La consellera Jordà a dins d'un dels vehicles dels Agents Rurals
La consellera Jordà a dins d'un dels vehicles dels Agents Rurals

Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024

 

Totes aquestes mesures es troben contemplades al Pla Estratègic del Cos d’Agents Rurals 2019-2024 (PECAR) aprovat el passat mes de juliol, que compta amb 8 línies estratègiques, 28 programes i 103 accions.

El PECAR té l’objectiu d’adaptar el cos als reptes actuals, dimensionar la plantilla, desplegar les categories professionals i reforçar l’estructura tècnica i administrativa.


Fins al 2024 està previst crear 300 places noves d’agents i 50 places de personal tècnic i administratiu, la renovació de vehicles i les bases o la implementació de noves tecnologies, entre altres mesures.

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i https://twitter.com/agentsruralscat

 

4  

Imatges

La consellera Teresa Jordà i el director dels Agents Agents Rurals, Marc Costa

La consellera Teresa Jordà i el director dels Agents Agents Rurals, Marc Costa 123

Moment de la presentació dels vehicles a Montserrat

Moment de la presentació dels vehicles a Montserrat 227

La consellera Jordà a dins d'un dels vehicles dels Agents Rurals

La consellera Jordà a dins d'un dels vehicles dels Agents Rurals 182

Fotografia dels vehicles presentats

Fotografia dels vehicles presentats 268

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia