Delegació al Penedès

Taula Territorial Penedès-Garraf

Neix la Taula Territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf

query_builder   20 novembre 2019 12:00

event_note Nota de premsa

Neix la Taula Territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf

Aquest matí s´ha contituït a la delegacció del Govern del Penedès la Taula Territorial d´atenció als joves migrats sols Penedès-Garraf, una eina que ha de servir per treballar coordinadament des dels diferents departaments de l´administració catalana amb els ajuntaments, consells comarcals i entitats socials, per tal de millorar l´acollida i la inclusió dels menors que arriben a catalunya.
Constitució taula Territorial Penedès-Garraf
La reunió, convocada pel delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, ha comptat amb la presència de representants dels municipis de Vilafranca, Vilanova, Sant Pere de Ribes, Sitges i Sant Sadurní i amb representants dels consells comarcals de l´Alt Penedès i el Garraf, representants de les entitats socials Diagrama, Actua, Gedi i Càritas, a més de representants dels departaments de salut, ensenyament, immigració, atenció a la infància i joventut, treball i interior. 
L´objectiu de la taula és el de trobar espais de coordinació al territori per veure com es poden millorar els canals d´articulació pel que fa a  l´acollida dels menors migrats sols que arriben a Catalunya i, sobretot, coordinar i crear sinèrgies entre tots els agents implicats.
"La nostra preocupació és acollir amb garanties els joves migrats sols que arriben a Catalunya buscant un futur millor" ha remarcat el delegat del govern, Pere Regull, i en aquest sentit ha apel·lat als assistents a treballar conjuntament per poder donar resposta a aquestes expectatives. "Aconseguir això passa per tres elements claus: formar-los, poder-los incorporar al mercat laboral i aconseguir la seva inclusió social. I això només ho podem fer de la mà de tots els agents implicats, de forma transversal des del govern i de la mà del tercer sector i, molt especialment, dels ens municipals i dels consells comarcals que són, en definitiva, els que acullen aquests centres on aquests joves van a viure" ha afegit Regull.
La taula territorial es reunirà periòdicament amb la voluntat de ser un espai útil de treball i poder acompanyar aquests joves en la seva transició en la vida adulta perquè puguin esdevenir ciutadans de ple dret.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia