Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la memòria preliminar sobre l'Avantprojecte de llei del sistema de policia de Catalunya

El Govern aprova la memòria preliminar sobre l'Avantprojecte de llei del sistema de policia de Catalunya

query_builder   3 març 2020 18:06

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la memòria preliminar sobre l'Avantprojecte de llei del sistema de policia de Catalunya

 

  • La unificació en un únic sistema de policia de Catalunya incrementarà la coordinació i l’eficàcia dels cossos policials; augmentarà la seguretat ciutadana; fomentarà l’ús de noves tècniques i incrementarà la seguretat pública

El Govern ha aprovat la memòria preliminar sobre l’Avantprojecte de llei del sistema de policia de Catalunya, a proposta del conseller d’Interior. Els objectius principals que es volen assolir amb la llei del sistema de policia de Catalunya, que comprèn la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra i les policies dels ajuntaments, són incrementar la coordinació i l’eficàcia dels cossos policials; augmentar la seguretat ciutadana; fomentar l’ús de noves tècniques i incrementar la seguretat pública.

La unificació en un únic sistema de policia de Catalunya pretén així rendibilitzar els recursos humans i materials, procurant noves dinàmiques de formació i de prestació del servei i apostant per una simplificació de les estructures i òrgans del sistema.

A més a més, la integració de les administracions locals en un únic sistema de policial reforçarà el paper del primer nivell de l’administració en la construcció de la seguretat ciutadana.

En aquest marc, el sistema unificat de la Policia de Catalunya aporta solucions comunes per a la Policia de Catalunya, respectant però aquelles especificitats derivades de les característiques i la dependència de cadascun dels dos cossos: el de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra i el de la policia local implantada en 216 ajuntaments de Catalunya.

La llei s’adapta al règim especial de la ciutat de Barcelona i és respectuosa amb les diferents situacions locals, des dels municipis amb plantilles nombroses de policia local fins als municipis que no disposen d’aquest servei.

La iniciativa també pretén incorporar al sistema de Policia de Catalunya les policies portuàries catalanes a partir de les possibilitats de coordinació que ofereix el marc jurídic vigent, el desenvolupament dels cossos de vigilants i auxiliars de la seguretat pública, així com la corresponsabilitat i implicació de la seguretat privada en el sistema policial català. 

El seu impacte en la intervenció administrativa és una aposta decidida per l’eficiència i la corresponsabilitat en l’assignació de recursos públics. A més, un nou sistema de policia de Catalunya no tindrà cap impacte econòmic.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia