Direcció General de Comunicació

Empresa

La Generalitat reitera al comitè d'empresa de Nissan el seu compromís per contribuir a la continuïtat de la planta la Zona Franca

query_builder   3 març 2020 19:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat reitera al comitè d'empresa de Nissan el seu compromís per contribuir a la continuïtat de la planta la Zona Franca

Reunió de la consellera Chacón i el conseller El Homrani amb el comitè d'empresa de Nissan

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i el conseller de Treball, Afer Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han mantingut aquesta tarda una reunió de treball amb el comitè d’empresa de Nissan. També hi han assistit la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, i el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, Enric Vinaixa.

En acabar la reunió, la consellera Chacón ha assegurat que “ens preocupa la situació local de Nissan tenint en compte que un 20% de les empreses catalanes del sector de l’automoció són proveïdors seus”. En aquest sentit, la titular del Departament d’Empresa i Coneixement ha explicat que “hem traslladat al comitè d’empresa totes les actuacions que la Generalitat està portant a terme conjuntament amb el Ministeri d’Indústria per tal d’intentar atreure la fabricació de nous vehicles a Catalunya”. Chacón també ha recordat que “la Generalitat ha posat en marxa un pla per ajudar a transformar una indústria clau del nostre país com és l’automoció, perquè s’adapti al nou entorn, segueixi sent competitiva i generi nous llocs de treball de qualitat”.

 El conseller de Treball, Afer Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha afirmat que “volem sumar esforços en una aliança per defensar el teixit industrial del nostre país” i ha reafirmat “el compromís del Govern de la Generalitat i de les administracions implicades per donar continuïtat de la planta de Nissan”. El conseller ha conclòs que “hem de treballar tots conjuntament perquè en un món globalitzat estiguem en les millors condicions per mantenir un projecte industrial com Nissan”.

El sector de l’automoció té un pes molt important en l’economia catalana. En concret, aquest sector genera a Catalunya 143.000 llocs de treball directes i indirectes i factura 23.800 milions d’euros, xifra que representa més del 10% del PIB del país. Amb més de 10.800 empreses que s’hi dediquen, les exportacions catalanes d’aquest sector representen el 23,2% del total de l’Estat espanyol. (FONT: CIAC + DGI – ACCIÓ en base a INE i ICEX).

2  

Imatges

La consellera Chacón i el conseller El Homrani s'han reunit amb el comitè d'empresa de Nissan

La consellera Chacón i el conseller El Homrani s'han reunit amb el comitè d'empresa de Nissan 4002

Moment de la reunió de la consellera Chacón i el conseller El Homrani amb Nissan

Moment de la reunió de la consellera Chacón i el conseller El Homrani amb Nissan 2158

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia