• La metodologia de treball eSET, impulsada pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i les Diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, ha estat guardonada als X Premis CNIS 2020 d’iniciatives de transformació digital i canvi cultural.
  • Aquest mètode situa al treballador públic com a agent de transformació digital, el dota de nous hàbits i recursos de treball per millorar la seva eficiència.
  • La col·laboració entre diferents administracions públiques resulta essencial per oferir a la ciutadania serveis públics de qualitat en el nou entorn digital.
Premi

L’eSET, el mètode de treball per a transformar i digitalitzar les administracions publiques impulsat pel Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i les Diputacions de Barcelona, Lleida i Girona, ha estat guardonat amb el premi CNIS2020 en la categoria “Millors resultats obtinguts de grups de treball col·laboratiu multidisciplinar”.

El guardó compartit l’han recollit la directora de l’AOC, Marga Bonmatí, el diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Josep Arimany, el diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Girona, Jordi Xargay, i el diputat de Noves Tecnologies de la Diputació de Lleida, Francesc Sabanés. Els Premis CNIS 2020 reconeixen les iniciatives d’innovació, transformació digital i canvi cultural a les administracions públiques.

L’AOC, entitat adscrita al Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, en col·laboració amb la Diputació de Girona, va començar a implantar aquest sistema l’any 2012 a municipis de menys de 5.000 habitants, un mètode de treball que es va impulsar definitivament l’any 2015. Posteriorment es van transformar municipis de Lleida, conjuntament amb la Diputació de Lleida, i també s’hi va afegir la Diputació de Barcelona, fent-se seu el projecte amb el nom “SeTDIBA”.

 

El treballador públic, agent de transformació digital i canvi cultural

La metodologia de treball eSET prioritza la implantació d’un mètode de treball comú i la seva sistematització per sobre de la implementació d’eines tecnològiques. Permet als ens compartir un model de treball i recursos, ajudant-los a optimitzar les TIC, rendibilitzar costos i millorar els serveis als seus ciutadans. En paral·lel, impulsa la digitalització integral dels processos de l’ens fomentant un canvi d’hàbits sota un model de treball normalitzat i transversal. Estructura la informació sota criteris objectius, homogenis i compartits per tothom.

Aquest mètode de treball situa al treballador públic com a agent de transformació digital perquè el dota d’uns nous hàbits de treball i de recursos que els fa més eficients en les seves tasques diàries.

L’atorgament d’aquest premi posa de manifest que la col·laboració entre diferents administracions públiques és bàsica i essencial per tenir governs àgils i lògics que siguin capaços d’oferir a la ciutadania serveis públics de qualitat per viure en una societat oberta i un país digital.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 154