Educació

Foto

Entre el 23 de març i l'1 d'abril es podrà dur a terme la preinscripció dels ensenyaments obligatoris del curs 2020-2021

query_builder   5 març 2020 10:49

event_note Nota de premsa

Entre el 23 de març i l'1 d'abril es podrà dur a terme la preinscripció dels ensenyaments obligatoris del curs 2020-2021

  • La matriculació al segon cicle d’educació infantil, primària i primer d’ESO serà entre el 16 de juny i el 22 de juny. Per la resta de cursos d’ESO entre el 25 de juny i l’1 de juliol

 

  • En els ensenyaments postobligatoris, com a novetat, s’adapta el tràmit electrònic per a la seva visualització des de dispositius mòbils, i s’implanta la preinscripció electrònica als cicles formatius de grau mitjà i superior d’arts plàstiques i disseny
Foto

El Departament d’Educació ha publicat avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució que informa del calendari i de la normativa sobre el procés de preinscripció i matriculació del curs 2020-2021 en els centres sufragats amb fons públics. Per al segon cicle d’educació infantil i els ensenyaments obligatoris –educació primària i educació secundària obligatòria-, la preinscripció es durà a terme entre el 23 de març i l’1 d’abril.

 

La resolució també estableix el calendari en la resta d’ensenyaments: primer cicle d’educació infantil en llars d’infants de la Generalitat, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà d’FP i arts plàstiques i disseny, cicles formatius de grau superior d’FP i arts plàstiques i disseny, programes de formació i inserció, ensenyaments esportius, ensenyaments d’adults, ensenyaments artístics professionals de música i dansa, ensenyaments artístics superiors, ensenyaments d’arts escèniques, curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà i idiomes a les escoles oficials d’idiomes.

 

Puntuació dels criteris de prioritat

 

Quan hi ha més sol·licituds que places vacants, les sol·licituds s’ordenen seguint  els criteris de prioritat, i atorgant una puntuació en relació amb el centre demanat en primer lloc. Pel que fa a l’educació primària i l’ESO, tenen preferència els alumnes que procedeixen de centres adscrits. I per a l'ESO i el batxillerat, en determinats centres tenen preferència els alumnes que cursen simultàniament ensenyaments professionals de música o dansa, o que segueixen programes esportius d'alt rendiment.

 

Les sol·licituds presentades durant la preinscripció s’ordenen en funció d’uns criteris generals de prioritat, que són els següents:

  • Si actualment hi ha germans matriculats al centre o el pare, mare, tutor legal hi treballa: 40 punts.
  • Per proximitat del domicili o del lloc de treball al centre sol·licitat en primer lloc (només una opció):
    • Domicili a l'àrea de proximitat del centre: 30 punts.
    • Lloc de treball a l'àrea de proximitat del centre: 20 punts.
    • Domicili al mateix municipi del centre: 10 punts.
    • A la ciutat de Barcelona, domicili al mateix districte del centre: 15 punts.
  • Si el pare, mare o tutor legal reben l'ajut de la renda garantida de ciutadania: 10 punts.
  • Per discapacitat igual o superior al 33% de l'alumne o d'un familiar de primer grau: 10 punts.
  • Per al batxillerat també es té en compte la nota mitjana.

 

Com a criteris complementaris de desempat, hi ha el de família nombrosa o monoparental (15 punts). Si aquest criteri no és suficient, les sol·licituds s'ordenen a partir d'un número obtingut per sorteig i que prèviament s’ha atorgat de manera aleatòria.

Respecte al període de matriculació, en el cas dels alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i primer curs d’ESO, es farà entre el 16 de juny i el 22 de juny de 2020. En l’alumnat  de segon, tercer i quart d’ESO, tindrà lloc entre el 25 de juny i l’1 de juliol d’enguany.

Millores a la preinscripció dels ensenyaments postobligatoris

Les novetats de la preinscripció per al proper curs es centren en els ensenyaments postobligatoris. Així, s’adapta el tràmit electrònic per a la seva visualització des de dispositius mòbils. També s’implanta per primera vegada la preinscripció electrònica als cicles formatius de grau mitjà i superior d’arts plàstiques i disseny. Un fet que agilitza i facilita el procés als ciutadans, que tenen la possibilitat de presentar la sol·licitud des de casa, i no haver de presentar cap document acreditatiu.

Pel que fa a la preinscripció electrònica, enguany és el tercer curs on s’avança en la seva implantació. Així, el 2018-2019 es va iniciar aquest tràmit als cicles formatius de grau superior d’FP. Al voltant de 13.000 alumnes ja van utilitzar el formulari electrònic per a fer la seva preinscripció. Per a la preinscripció del curs 2019-2020, la preinscripció electrònica es va ampliar per als cicles formatius de grau mitjà d’FP i per al batxillerat. El 40 % dels alumnes ja van utilitzar el formulari de preinscripció electrònica -més de 37.700 alumnes-.

Finalment, es farà un segon període d’assignació de places per a l’admissió als cicles de grau superior de formació professional. Així, el mes de setembre els alumnes als quals no s’hagi assignat cap plaça de les demanades inicialment, podran ampliar la seva sol·licitud i, d’aquesta manera podran accedir a un cicle de la seva elecció.

A més, per al segon cicle d’educació infantil, educació primària i ESO s’han incrementat les actuacions relacionades amb la informació a les famílies, amb la publicació d’un número especial del butlletí Infoescola i la difusió d’una Guia per a la preinscripció i matrícula del curs 2020/21.

També per als ensenyaments postobligatoris, la preinscripció per al curs vinent es podrà dur a terme de l’11 al 15 de maig de 2020 en el cas de batxillerat i cicles de grau mitjà de formació professional, i d'arts plàstiques i disseny. En el cas dels cicles de grau superior d’FP, es podrà dur a terme entre el 29 de maig al 5 de juny de 2020, i per les arts plàstiques i disseny, entre el 29 de maig i el 10 de juny.

Podeu consultar tota la informació sobre preinscripció i matriculació a http://queestudiar.gencat.cat/ca/preinscripcio/

 

5 de març de 2020

1  

Fitxers adjunts

Guia de la preinscripció 2020-2021

Guia de la preinscripció 2020-2021
PDF | 2647

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia