Salut

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, durant la roda de premsa.

Salut insta a la suspensió de congressos i jornades per a professionals sanitaris que siguin de caràcter presencial

query_builder   5 març 2020 14:13

event_note Nota de premsa

Salut insta a la suspensió de congressos i jornades per a professionals sanitaris que siguin de caràcter presencial

  • “Ens interessa protegir especialment i de manera específica els professionals sanitaris perquè són el pal de paller de l’atenció en els centres on acudeixen persones amb coronavirus” ha subratllat Marc Ramentol
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, durant la roda de premsa.
El director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, ha anunciat avui que el Departament de Salut insta a la suspensió de congressos, seminaris, simpòsis, jornades, cursos o qualsevol altra activitat formativa per a professionals sanitaris que siguin de caràcter presencial a Catalunya, i alhora també s’insta als professionals a què no assisteixin a les jornades que es fan fora del país.

L’objectiu és minimitzar el risc que els professionals sanitaris puguin infectar-se i, a la seva vegada, convertir-se en una font de tansmissió en els centres sanitaris. Ramentol ha remarcat que “ens interessa protegir especialment i de manera específica als professionals sanitaris perquè són el pal de paller de l’atenció en els centres on acudeixen persones amb el nou coronavirus” i ha dit que la iniciativa forma part de “les mesures que s’estan prenen en aquest escenari de contenció del coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya”.

Marc Ramentol ha explicat que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha firmat avui la resolució, que ha entrat en vigor aquest dijous i que es revisarà setmanalment, i que ha estat treballada amb col·legis professionals, comunitats científiques i sindicats.  A més, ha volgut deixar clar que queden al marge d’aquesta suspensió, les activitats de caire assistencial que es fan als centres, com sessions clíniques, comitès assistencials o els comitès clínics. “Entenem que són activitats internes que s’han de continuar duent a terme perquè impacten positivament en l’actuació que reben les persones en aquests centres”, ha assenyalat el director general de Professionals de la Salut del Departament.

D’altra banda, també ha anunciat que el Servei Català de la Salut està preparant una compra massiva d’equips de protecció individuals (mascaretes, bates i guants, entre d’altres) per “seguir garantint que tots els professionals del país disposin dels materials adequats per fer l’assistència quan sigui necessari”.

Paral·lelament, el secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha confirmat quatre casos nous de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Són una dona de 57 anys, de Barcelona; una dona de 39 anys de Barcelona; un home de 34 anys, de Barcelona; i un home de 50 anys, de Barcelona, amb una patologia prèvia. Els primers tres casos són lleus i l’últim, greu.  

A més, Joan Guix ha explicat que s’està investigant un altre cas greu pendent de confirmar-se si té la Covid.-19. Es tracta d’una dona, de 29 anys i resident a Barcelona, que pateix una patologia respiratòria greu. Guix ha dit que “ara s’està a l’espera que els resultats confirmin o no que tingui el nou coronavirus SARS-CoV-2”.  

El secretari de Salut Pública també ha recordat que en cas de dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut canalsalut.gencat.cat

2  

Imatges

Fotografia 1: El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, durant la roda de premsa.

Fotografia 1: El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, durant la roda de premsa. 765

Fotografia 2. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, durant la roda de premsa.

Fotografia 2. El secretari de Salut Pública, Joan Guix, i el director general de Professionals de la Salut del Departament de Salut, Marc Ramentol, durant la roda de premsa. 1788

1  

Fitxers adjunts

Resolució

Resolució
PDF | 60

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia