Direcció General de Comunicació

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la seva intervenció en l'acte institucional del dia internacional de les dones

Consellera Budó: "El dret a la igualtat de dones i homes ha estat legalment reconegut però no s'ha traslladat en una igualtat efectiva ni plena"

query_builder   5 març 2020 21:16

event_note Nota de premsa

Consellera Budó: "El dret a la igualtat de dones i homes ha estat legalment reconegut però no s'ha traslladat en una igualtat efectiva ni plena"

  • Durant l’acte institucional del dia internacional de les dones, la consellera de la Presidència ha destacat que encara “perviuen estereotips i desigualtats en tots els àmbits de la nostra vida” i que “l’expressió més cruenta d’aquesta realitat és la violència contra les dones que provoca, en els casos més extrems, víctimes mortals”
  • Ha instat les dones a “no callar” ja que es “mereixen ser escoltades” i ha animat “polítiques, empresàries, activistes, mares, filles, parelles, víctimes” a “persistir
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la seva intervenció en l'acte institucional del dia internacional de les dones

El dret a la igualtat de dones i homes ha estat reconegut legalment des de fa temps en el nostre marc jurídic, però aquest fet no s’ha traslladat en una igualtat efectiva ni plena”. Així s’ha expressat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, en l’acte institucional del dia internacional de les dones, que ha presidit el president de la Generalitat, Quim Torra, aquesta tarda al Palau de la Generalitat.

Ha destacat que encara “perviuen estereotips i desigualtats en tots els àmbits de la nostra vida; en el familiar, el social, l’econòmic” i que “l’expressió més cruenta d’aquesta realitat és la violència contra les dones que provoca, en els casos més extrems, víctimes mortals”. Per aquest motiu ha assegurat que cal continuar commemorant anualment “el fet de ser dona amb un dia internacional” ja que “malgrat els avenços i que estem millor que fa 25 anys, encara queda molt per fer i molt per lluitar, fins assolir una societat lliure i igualitària per a les dones i els homes”.

 Ha instat les dones a “no callar” ja que es “mereixen ser escoltades” i ha animat “polítiques, empresàries, activistes, mares, filles, parelles, víctimes” a “persistir”.

Durant l’acte, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, ha llegit un manifest i s’ha projectat la campanya “Volem els mateixos drets. #NoCallis #Som8deMarç".

Budó s’ha referit a aquesta campanya assegurant que “posa el focus en les desigualtats de gènere existents en l’entorn laboral i, per tant, en la necessitat de la denúncia de la injustícia i la reivindicació per a la igualtat”.
En aquest sentit, ha assegurat que el món laboral és l’àmbit on les diferències entre dones i homes “hi són molt evidents” i ha recordat que les dones “només” ocupen un 35,4% dels càrrecs de direcció. “No ens ho podem permetre com a societat”, ha reblat Budó. “Les dones representem la meitat de la població, i som, per tant, la meitat de mà d’obra i aportem la meitat de la productivitat i la meitat del talent. Hem de poder accedir amb llibertat i les mateixes oportunitats que els homes a les esferes de responsabilitat i de poder, allà on es prenen les decisions que canvien les coses. Hem de poder explicar, i adoptar, la nostra pròpia visió del món”, ha argumentat la consellera.

Budó ha posat de manifest el compromís del Govern amb la “priorització de les polítiques públiques de gènere que permetin canviar les coses”. Ha recordat que el passat mes de juliol, l’executiu català va aprovar el Pla estratègic de polítiques d’igualtat de gènere 2019-2022, un instrument “molt potent i ambiciós”, que “el seu desplegament marcarà la pauta de les polítiques públiques que volem impulsar en l’àmbit de dones”. Conté 326 actuacions a favor de la igualtat efectiva de dones i homes en aquest període.

La consellera de la Presidència també ha explicat que el Govern impulsarà una reforma de la Llei 5/2008 sobre el dret de les dones a eradicar la violència masclista, “per actualitzar-la i adequar-la a la nova realitat, incloure la violència institucional i digital i una definició de consentiment sexual, entre altres modificacions”.

L’acte institucional de la Generalitat amb motiu del dia internacional de les dones ha inclòs una taula rodona que ha anat a càrrec de la consultora de gènere Mar Gaya; Fina Rubio, representant de l’entitat Surt; i la sociòloga Cristina Sánchez Miret. La celebració s’ha tancat amb l’actuació del grup Fem impro, format per les actrius Mai Boncompte i Azahara Murillo que treballen la tècnica de la improvisació teatral.

1  

Imatges

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la seva intervenció en l'acte institucional del dia internacional de les dones

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la seva intervenció en l'acte institucional del dia internacional de les dones 59

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia