Interior

Govern

Conseller Buch: "Hem d'aconseguir que Catalunya sigui referent en l'àmbit de les noves tecnologies al servei de la mobilitat"

query_builder   6 març 2020 10:45

event_note Nota de premsa

Conseller Buch: "Hem d'aconseguir que Catalunya sigui referent en l'àmbit de les noves tecnologies al servei de la mobilitat"

foto

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha inaugurat aquest matí la Jornada sobre Sistema de Transport Intel·ligent (ITS) a Catalunya, a la seu del Departament d’Interior.

El conseller ha donat la benvinguda als assistents i ha posat en valor “el compromís de treballar conjuntament, el món públic i el món privat, per a una mobilitat sostenible i per aconseguir que Catalunya sigui referent en l’àmbit de les noves tecnologies al servei de la mobilitat”.

En aquesta línia, Buch ha destacat que “el sector del transport i la mobilitat està vivint una gran transformació i un canvi de paradigma, sobretot amb la irrupció dels vehicles autònoms i connectats, i cal que la tecnologia estigui al servei de la seguretat”.

El titular d’Interior ha destacat que “tenim els actors, tenim les eines i tenim un país amb uns elements únics per liderar els canvis en la mobilitat: ciutadania activa i dinàmica, economia diversificada i un sector industrial i tecnològic punter”.

Un aposta per la mobilitat intel·ligent i sostenible

El Departament d’Interior, a través del Servei Català de Trànsit, sempre ha apostat pels sistemes intel·ligents de transport com a eina per millorar la gestió de la mobilitat a la xarxa viària catalana.  Per això  s’està treballant  en un Pla Integral ITS 2020-2022, en vista a tenir una eina àgil, que faciliti l’adaptació a un nou model de gestió del trànsit i ens ajudi a definir quin ha de ser el nou paper que hem de desenvolupar com a gestors de  la mobilitat de la xarxa viària. Aquest pla facilitarà també la consecució dels altres objectius continguts en el Pla Català de Seguretat Viària, com és la reducció dels morts de trànsit del 2010 en un 50% al 2020.

Actualment, el Servei Català de Trànsit (SCT) està participant en diversos projectes europeus relacionats amb la mobilitat connectada i autònoma. El SCT és membre del CATALONIA LIVING LAB, una plataforma públic-privada pel desenvolupament i assaigs pels vehicles autònoms i connectats a Catalunya. El seu objectiu principal és cobrir totes les necessitats de desenvolupament i assaigs utilitzant les infraestructures i el recolzament de l’industria Catalana.

Per la seva banda, el Govern impulsa el Pacte Nacional per la mobilitat segura i sostenible. Un acord amb el qual el Govern, les Diputacions, el món local i la societat civil es comprometen a col·laborar i sumar sinèrgies per construir una resposta de país als reptes de la mobilitat SEGURA, SOSTENIBLE, SALUDABLE i CONNECTADA en línia amb els objectius de la Unió Europea tant pel que fa a la Visió Zero com a la lluita contra el canvi climàtic i tots aquells efectes nocius derivats de la mobilitat

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia