Direcció General de Comunicació

El Govern aprova la creació de l'Observatori de les desigualtats en salut

El Govern aprova la creació de l'Observatori de les desigualtats en salut

query_builder   10 març 2020 14:59

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de l'Observatori de les desigualtats en salut

 

  • L’ens estudiarà i avaluarà l’impacte de les desigualtats amb l’objectiu de definir polítiques que permetin millorar la salut de la població
  • Aquest Observatori s’integrarà a l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya del Departament de Salut i es reunirà com a mínim dos cops l’any

El Govern ha aprovat la creació de l’Observatori de les desigualtats en salut, un organisme que dependrà de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut. L’ens estudiarà el conjunt de les desigualtats (socioeconòmiques, gènere, nacionalitat, edat, nivell d’estudis i lloc de residència, entre d’altres) per avaluar-ne l’impacte tant en la salut com en els seus determinants socials i definir polítiques que permetin millorar la salut de la població.  

Entre les múltiples funcions, l’Observatori establirà un conjunt d’indicadors que permetin conèixer l’evolució de les desigualtats a Catalunya. També elaborarà informes periòdics d’anàlisi i divulgarà monogràfics i guies de bones pràctiques. A més, si escau, proposarà actuacions que consideri adients per corregir situacions de desigualtat al país. Paral·lelament, analitzarà l’impacte de les polítiques de les administracions públiques de Catalunya sobre les desigualtats i trametrà les conclusions al Govern. Quan sigui convenient, l’Observatori de les desigualtats en salut podrà crear grups de treball amb professionals experts per treballar temes específics.

L’organisme es reunirà un mínim de dos cops l’any i de manera extraordinària quan la persona que n’exerceixi la presidència ho consideri necessari.

Les desigualtats socials són un dels factors de les diferències en salut i reduir-les s’ha convertit en una qüestió d’equitat i justícia social per als diferents països europeus, també a Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia