Direcció General de Comunicació

El Govern obre la consulta pública sobre el Decret de l'Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya

El Govern obre la consulta pública sobre el Decret de l'Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya

query_builder   10 març 2020 15:03

event_note Nota de premsa

El Govern obre la consulta pública sobre el Decret de l'Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya

 

  • La normativa permetrà establir una organització per a aquest centre singular en el marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior
  • L’escola es divideix en 7 campus situats en les 7 escoles d’art dependents del Departament d’Educació

El Govern ha aprovat dur a terme la consulta pública per a l’elaboració del Decret de l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya. Una norma que ha de permetre adequar l’organització d’aquesta escola singular al marc de l’Espai Europeu d’Educació Superior.

L’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP Catalunya) es va crear per acord de Govern el 2010, i el curs 2010-2011 va començar les seves activitats acadèmiques. Es tracta d’un centre singular, ja que té una organització multicampus, un total de 7 campus situats en les 7 escoles d’art de titularitat del Departament d’Educació: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Olot, Vic i Tàrrega.

Aquesta estructura en múltiples campus permet mantenir la presència territorial de l’escola. El Decret, al seu torn, també facilitarà la gestió del currículum amb criteris de qualitat amb una única guia docent. Els títols expedits per l’ESDAP Catalunya són oficials i segueixen el model d’acreditació de l’Agència de Qualitat Universitària de Catalunya.

Amb la nova normativa un dels principals objectius és desenvolupar una oferta àmplia, accessible i actualitzada dels ensenyaments artístics superiors de disseny, equivalents als títols universitaris de grau. Actualment, l’Escola imparteix els ensenyaments superiors de grau de Disseny de les especialitats de Moda, Producte, Gràfic i Interiors. Al mateix temps, es garantirà la qualitat del nivell educatiu superior on s’emmarquen els títols de nivell 2, 3 i 4 de l’Espai Europeu d’Educació Superior que de forma progressiva oferirà el centre.

L’Escola promourà entre els seus alumnes els ensenyaments superiors de disseny a través de l’orientació, l’assessorament i el suport acadèmic. I desenvoluparà també una acció educativa innovadora de qualitat a través de mètodes i recursos humans actualitzats i adaptats als estudis superiors de disseny.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia