Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un acord per ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre

El Govern aprova un acord per ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre

query_builder   10 març 2020 15:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un acord per ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre

  • L’acord serà entre el Departament d’Educació, la Fundació Catalunya-La Pedrera i el British Council

El Govern ha aprovat la subscripció d’un acord entre el Departament d’Educació, la Fundació Catalunya-La Pedrera i el British Council per tal d’ampliar el programa Escoles Tàndem amb un nou centre: l’Institut Josefina Castellví de Viladecans.

El projecte Escoles Tàndem impulsa la col·laboració entre un centre educatiu i una institució per singularitzar el centre en un procés d’innovació. Al mateix temps, vol promoure i afavorir l’èxit educatiu a partir de l’especialització en una matèria que serà la columna principal del currículum del centre educatiu.

En aquest cas, el conveni alinea l’Institut i el British Council per tal que aquest darrer ajudi a promoure la llengua anglesa entre l’alumnat i el professorat del centre. Per aquest motiu, s’aportaran eines i recursos al professorat per tal d’utilitzar l’anglès i les metodologies d’innovació pedagògica com a eina d’aprenentatge en els diferents àmbits competencials.

També es reforçaran els eixos organitzatius i d’espais d’aprenentatge, potenciant el disseny d’activitats que s’obrin a la comunitat. El model s’integrarà al pla educatiu del centre i el British Council acompanyarà a l’Institut durant tres anys per a la seva implantació.

Amb la incorporació de l’Institut Josefina Castellví de Viladecans, ja en són 18 les escoles i instituts d’arreu de Catalunya que participen del programa, i que col·laboren directament amb entitats com el Teatre Nacional de Catalunya (Escola Ramon Llull, Institut Eugeni d’Ors), el Mercat de les Flors (Escola Bàrkeno), l’ESMUC (Escola Poblenou) o el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (Escola Mn. Joan Batlle), entre molts altres.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia