Direcció General de Comunicació

El Govern destina 900.000 euros a la reparació de danys en dues carreteres afectades pel Gloria

El Govern destina 900.000 euros a la reparació de danys en dues carreteres afectades pel Gloria

query_builder   10 març 2020 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern destina 900.000 euros a la reparació de danys en dues carreteres afectades pel Gloria

  • El Consell Executiu aprova la declaració d’emergència dels treballs per millorar l’estabilització de diversos talussos a l’itinerari entre Gandesa i Horta de Sant Joan
  • S’impulsen els treballs per reconstruir un mur a la GI-550, a Sant Hilari Sacalm

El Consell Executiu ha aprovat avui la declaració d’emergència de les obres de reforç de l’estabilització de diversos talussos a la carretera que uneix Gandesa i Horta de Sant Joan (Terra Alta), i de reconstrucció d’un mur a la GI-550, a Sant Hilari Sacalm (la Selva), afectats pel temporal Gloria El Govern ha destinat per a aquestes actuacions dues partides que sumen 900.000 euros.

Estabilització de talussos

Els treballs a l’itinerari entre Gandesa i Horta de Sant Joan inclouen tasques per a l’estabilització dels talussos com el sanejament i  la col·locació de malles, la projecció de formigó, així com la construcció de cunetes i baixants per canalitzar les aigües.

L’obra abasta les carreteres T-334 i TV-3531 i també inclou la construcció de murs d’escullera i de la reconstrucció de murs de sosteniment existents danyats pel temporal. Aquesta actuació, que començarà en breu i tindrà un termini de quatre mesos, compta amb un pressupost de 475.000 euros.

Reconstrucció d’un mur

D’altra banda, els treballs a la GI-550 consisteixen en la reconstrucció d’un mur de contenció esllavissat com a conseqüència de les intenses pluges pel temporal Gloria. Arran de l’esllavissada, a l’entorn del quilòmetre 5,6, va quedar tallat el carril de la carretera en sentit Sant Hilari i s’ha instal·lat un semàfor que dona pas alternatiu als vehicles pel carril en sentit Arbúcies.

Els treballs per reparar el mur afectat tindran un termini de previst de 3 mesos. El Govern ha destinat per a aquesta actuació una partida de 425.000 euros.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia