Salut

_

Comunicat de Salut

query_builder   11 març 2020 21:32

event_note Nota de premsa

Comunicat de Salut

Un moment de la roda de premsa d'aquest vespre, amb Joan Guix, Alba Vergés, Marc Castells i Marta Chandre
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat aquesta tarda d’un brot excepcional de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya que s’ha detectat a la ciutat d’Igualada, a l’Anoia. S’han confirmat 20 casos positius, entre els quals hi ha 8 professionals sanitaris.

La titular de Salut ha explicat que aquesta tarda s’ha convocat d’urgència el Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) i s’han establert un seguit de mesures, més enllà de les ja preses aquest matí en el conjunt de Catalunya:
  • Tancament d’escoles, instituts i campus universitaris d’Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i Òdena.
  • Tancament de les escoles bressol d’Igualada.
  • Tancament dels dos casals cívics de la Generalitat a Igualada.
  • Mesures de protecció per les persones més vulnerables a les residències pel que fa a les visites i per gestionar també la contenció en els centres de dia de la gent gran.
La consellera de Salut ha subratllat que aquestes mesures, que entraran en vigor demà, s’han acordat amb l’objectiu de “prevenir el més aviat possible aquest brot que és especial i diferent a la situació de la resta del país”. “Hem de poder anticipar-nos, contenir aquest brot i mantenir la normalitat a la resta de Catalunya”, ha afegit Vergés.

Per la seva part, el secretari de Salut Pública, el doctor Joan Guix, ha explicat que aquest clúster, concentració de casos agrupats en un lloc específic, ha tingut una particularitat: ha afectat també a pacients i professionals de l’Hospital d’igualada. En aquest sentit, ha lamentat la mort d’una persona que es trobava ingressada a la Unitat de Cures Intensives d’aquest centre i ha traslladat també el condol del Govern als seus familiars.

A més a més, s’està a l’espera dels resultats d’un estudi que han de determinar si dues persones que han mort en aquest centre tenen relació amb aquest brot. Fins el moment actual, s’han identificat 250 contactes, dels quals uns 200 són professionals sanitaris. El secretari de Salut Pública ha remarcat que “s'ha idenfiticat l'origen d'aquest brot i també s'ha pogut seguir, fins ara, la traçabilitat de tots els contactes identificats en aquest brot d’Igualada”.

A hores d’ara, es continua la investigació epidemiològica del brot. Guix també ha explica que “s’han incrementat recursos humans i materials, i s’ha donat prioritat als resultats analítics relacionats amb aquest brot”, a més d’extremar-se les mesures d’higiene a l’Hospital.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia