Direcció General de Comunicació

La Generalitat destina 7,8 milions d'euros a la reparació dels danys causats pel temporal als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

La Generalitat destina 7,8 milions d'euros a la reparació dels danys causats pel temporal als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

query_builder   17 març 2020 16:27

event_note Nota de premsa

La Generalitat destina 7,8 milions d'euros a la reparació dels danys causats pel temporal als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i les Cases d'Alcanar

 

  • Les obres d’emergència que es duran a terme als tres ports ebrencs es preveuen iniciar la darrera setmana de març

 

El Consell Executiu ha aprovat la declaració d’emergència per a la reparació dels danys estructurals que han patit els dics de recer dels ports de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla, al Baix Ebre, i les Cases d’Alcanar, al Montsià, a causa de la borrasca Gloria. Ports de la Generalitat invertirà 7,8 milions d’euros per arranjar els desperfectes del temporal en aquests tres ports ebrencs.

L’Ametlla de Mar (3,9 milions d’euros) 

L’estructura del dic de recer ha quedat afectada pels ultrapassaments a les tres alineacions de l’estructura. Hi ha hagut importants moviments de peces d’escullera al llarg de tota la part exterior del dic de recer. Així mateix, s’ha trencat el morrot, a l’extrem del dic del costat de la bocana, amb la desaparició de l’escullera. A més, hi ha afectacions a la base de l’espatller, en el punt on arrenca el tercer tram del dic. També està afectat el passeig de l’espatller i els vials annexos.

La reparació consistirà en la reposició de peces d’escullera al llarg de tot el dic de recer, així com en el reforç i el recreixement de l’espatller en el tercer tram, amb la formació d’un botaones. A més, es repararan els diversos punts del vial del moll i es reposaran tots els serveis afectats. Les obres es preveuen iniciar a finals de març i tindran un termini d’execució de nou mesos.

L’Ampolla (3,7 milions d’euros)

El port ha patit desperfectes ocasionats especialment pels ultrapassaments del dic d’abric en totes tres alienacions, concretament, entre altres, els moviments importants en blocs d’escullera de protecció del dic a totes tres alineacions, el trencament del morrot del dic amb desaparició de l’escullera, l’aparició d’importants fissures longitudinals i transversals a l’esplanada del moll (2a i 3a alineació), etc.

Les obres consistiran bàsicament en la reposició de mantell del dic de recer en totes tres alineacions, en el reforç i recrescut de l’espatller en la 3a alineació amb la formació d’un botaones, així com la reparació puntual de diversos punts del vial del moll i reposició de serveis. Les obres començaran a finals de març, amb un termini d’execució de set mesos.

 

Les Cases d’Alcanar (192.000 euros)

Les obres consistiran bàsicament en la reposició de mantell del dic de recer en tota la seva alineació final i també la reconstrucció de la part extrema del moll de ponent, així com la formació de rampa provisional d’accés a la part superior del dic per l’accés de la maquinària. Aquesta és una obra de reparació pels danys actuals, a expenses de la gran obra que es farà quan es disposi del projecte derivat de la prova que s’ha de fer a A Corunya. Les obres de reparació a causa del temporal començaran a finals de març i duraran cinc mesos.

Paral·lelament, s’ha licitat el projecte per fer un assaig en una piscina de model físic del port de les Cases d’Alcanar, que es realitzarà el mes l’abril a A Corunya. De l’estudi que sortirà d’aquesta prova, es redactarà el projecte constructiu que ha d’aportar solucions a un port que és vulnerable als temporals, per millorar l’agitació interior que afecta les instal·lacions portuàries amb els temporals.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia