Drets Socials

Generalitat de Catalunya

Treball, patronals i sindicats acorden flexibilitzar la mobilitat de professionals en l'atenció a persones

query_builder   21 març 2020 19:25

event_note Nota de premsa

Treball, patronals i sindicats acorden flexibilitzar la mobilitat de professionals en l'atenció a persones

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya actualitza el document de recomanacions per a empreses i persones treballadores davant del coronavirus

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol agrair enormement l’esforç que els i les professionals de tots els serveis d’atenció a les persones, siguin de l’àmbit d’Afers Socials com de Treball, estan fent aquests dies en la situació d’emergència que vivim pel coronavirus. 

 

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya ha arribat a un nou acord d’actualització del document de recomanacions -adjunt- per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2 que va consensuar i publicar el passat 9 de març.

 

El nou document suposa una adaptació a l'evolució de la situació d’emergència sanitària i també inclou un nou apartat de recomanacions de flexibilització de professionals a l'àmbit dels serveis essencials d'atenció a les persones.

 

La situació d’excepcionalitat que vivim fa necessari adoptar solucions transitòries que permetin fer front a la necessitat de prestar serveis essencials a les persones amb algun tipus de dependència. En aquest sentit, el Consell de Relacions Laborals proposa facilitar i flexibilitzar la mobilitat de personal que tingui suspesa temporalment la seva activitat per atendre situacions d’emergència social, tenint sempre en compte qüestions com les titulacions acadèmiques o professionals que capaciten per a la prestació del servei.

 

Així, el document inclou la següent informació:

 

  • Mesures de prevenció de riscos laborals a adoptar, centrades en les actuacions ambientals, organitzatives i individuals sobre els treballadors i les treballadores, amb l’objectiu de minimitzar el risc.
  • Possibles actuacions en l’àmbit de les relacions laborals que s’han consensuat per tal de que Catalunya tingui una proposta unificada de mesures i accions, que permeti una millor actuació coordinada al sí de les empreses.
  • Consideracions sobre la determinació de la contingència davant l’exposició d’una persona treballadora a un agent biològic que li comporta un període d’aïllament preventiu.
  • Afavorir la mobilitat de personal vinculat al sector essencial de serveis d’atenció a les persones en el context de l’emergència sanitària i social.

 

El Consell de Relacions Laboral de Catalunya és l’òrgan estable de concertació social format pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, les patronals Foment del Treball Nacional i Pimec, i els sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya.

 

Trobareu adjunt el document  del Consell de Relacions Laborals de Catalunya “Recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre actuacions vinculades a les situacions que es puguin produir per l’efecte del coronavirus SARS-COV-2”.

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Trobareu tota la informació i materials del Departament de Salut al web http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus.


Dissabte, 21 de març de 2020

1  

Fitxers adjunts

Document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2

Document de recomanacions per a empreses i persones treballadores sobre el coronavirus SARS-COV-2
PDF | 498

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia