Salut

Salut destina 180 llits de l'Hospital General de Catalunya per a Igualada i la Conca

query_builder   21 març 2020 19:47

event_note Nota de premsa

Salut destina 180 llits de l'Hospital General de Catalunya per a Igualada i la Conca

  • Aquest suport extern servirà per desestressar l’Hospital i suposarà una ampliació molt important en benefici dels pacients i del personal de l’Hospital d’Igualada

El Departament de Salut destinarà un total de 180 llits de l’Hospital General de Catalunya per a pacients de la Conca d’Òdena. Davant la virulència de la COVID-19, especialment intensa a l’Anoia, aquesta mesura servirà per alleugerir la càrrega dels professionals sanitaris de l’Hospital d’Igualada i alhora oferirà més capacitat sanitària per als pacients de la Conca d’Òdena.

El portaveu del del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Josep Maria Soto, ha explicat aquesta tarda que aquests 180 llits de l’Hospital General de Catalunya i tots els professionals que hi intervindran serviran per “disminuir la pressió assistencial a l’Hospital d’Igualada” i alhora conseguir alleugerir-ne la pressió atès l’important nombre de personal sanitari de l’Hospital d’Igualada aïllat o que ha donat positiu del virus. Amb aquesta mesura es podrà afrontar de manera molt més solvent la pressió dels propers dies.

Des de fa 2 dies ja s’han derivat pacients de l’Hospital d’Igualada cap a l’Hospital General de Catalunya. El 19 de març se’n van traslladar 15; el dia 20 se’n van traslladar 11 i avui, 10 més. Soto ha remarcat que està previst anar derivant més pacients en els propers dies. A més d’alleugerir la càrrega de l’Hospital d’Igualada, Soto ha explicat que aquesta mesura permetrà “guanyar temps per anar incorporant personal sanitari que actualment està aïllat o que ha donat positiu de la COVID-19”. Aquest personal sanitari s’anirà reincorporant progressivament i nodrirà de més professionals a l’Hospital d’Igualada.

24 noves contractacions de personal sanitari a l’Hospital d’Igualada

Des del dia 11 de març i fins el dia d’avui s’han fet 24 contractacions per incorporar nous professionals a l’Hospital d’Igualada. S'incorporen al centre hospitalari, 11 infermeres, 7 auxiliars d'infermeria i 5 metges. 

Reordenació i optimització dels CAP

Des d’avui també s’han reordenat els CAP d’aquest territori per tal d’optimitzar els recursos i garantir una bona atenció als ciutadans. Els CAP de la Conca d’Òdena es centralitzen al CAP Anoia d’Igualada, davant de l’estació, on s’hi concentraran els esforços, personal i recursos sanitaris per casos més lleus o de menys complexitat. Alhora al CAP Anoia s’hi ha instal·lat una Àrea Sanitària de Suport, una carpa just davant del CAP, que servirà per fer el triatge dels casos i la seva corresponent derivació.  També s’ha ampliat el servei de radiologia a 24 hores. La gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Anna Forcada, ha explicat que amb aquestes mesures “es garantirà que la població sigui ben atesa i que tingui un altre recurs assistencial de 24 hores”. Es podrà ser més resolutiu i orientar-los al lloc on es puguin resoldre d’una manera més eficaç”, ha assenyalat Forcada.

Alhora també s’ha activat el CAP de Vilanova del Camí que prestarà atenció a nivell de pediatria i llevadores, i també odontologia per garantir una correcte separació de casos. Aquesta reordenació dels CAP s’ha treballat conjuntament des de l’Institut Català de la Salut, el Consorci Sanitari de l’Anoia i el SEM.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia