Salut

Els hotels de Barcelona comencen a acollir pacients lleus amb la COVID-19

query_builder   22 març 2020 13:07

event_note Nota de premsa

Els hotels de Barcelona comencen a acollir pacients lleus amb la COVID-19

Aquest matí s’ha posat en marxa el projecte Hotels Salut per començar a acollir en establiments hotelers els primers pacients lleus amb la COVID-19 a Catalunya. Un total de 15 persones provinents de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona s’aniran allotjant al llarg del dia d'avui en un hotel de Barcelona que té una setantena de places.

Aquesta mesura permetrà alleugerir la càrrega assistencial dels centres hospitalaris i va destinada a pacients que no poden fer l’aïllament a casa seva per dificultats del seu entorn (ja sigui perquè no tenen un habitatge adequat, perquè conviuen amb persones fràgils a les quals podrien contagiar fàcilment, etcètera), pacients autònoms i pacients amb simptomalogia lleu o asimptomàtic. En els establiments hotelers hi haurà professionals sanitaris i treballadors socials sanitaris per vetllar pels pacients i també tindran el suport de l’atenció primària de cada zona.

Està previst que la mesura es vagi ampliant progressivament a Barcelona (en una primera fase hi ha una capacitat de 500 llits en diferents hotels) i també en altres ciutats de Catalunya a mesura que sigui necessari.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia