Drets Socials

Generalitat de Catalunya

Comunicat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en relació amb el coronavirus

query_builder   23 març 2020 21:23

event_note Nota de premsa

Comunicat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en relació amb el coronavirus

 

 

  • Per fer front al coronavirus a les residències, millorar l’atenció a les persones afectades i prevenir el contagi del personal, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha distribuït entre aquest cap de setmana i avui 50.000 mascaretes i guants als serveis residencials d’atenció a les persones.

  • Actualització de dades: 212 casos de persones que viuen en residències confirmats amb COVID19 i 70 residències amb usuaris diagnosticats

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies informa que a data d’avui hi ha 212 persones que viuen a residències de gent gran que tenen diagnòstic de coronavirus SARS-CoV-2, segons informen els centres residencials de la xarxa pública del país (públics i privats). Aquestes persones estan aïllades, estan sent tractades i la seva atenció segueix els protocols marcats pel Departament de Salut.

A Catalunya hi ha 64.093 persones grans que viuen en places residencials públiques i privades.

A data d’avui s’han confirmat també que són 70 les residències amb persones diagnosticades de coronavirus SARS-CoV-2. El sistema català està format per 1.073 residències de gent gran.

 

Per altra banda, i per fer front al coronavirus  a les residències, millorar l’atenció a les persones afectades i prevenir el contagi del personal, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha distribuït entre aquest cap de setmana i avui 50.000 mascaretes i guants als serveis residencials d’atenció a les persones.

 

El cas de la residència d’Olesa de Montserrat

Respecte de la situació de la residència de gent gran del municipi d’Olesa de Montserrat, aquest departament ha estat en contacte diari amb el centre per abastir-los de material de protecció necessari per als professionals i va reforçar els enviaments entre dijous i divendres de la setmana passada.

Treball, Afers Socials i Famílies també treballa per reforçar amb urgència l’equip professional del centre, amb personal confinat, a través de la borsa de personal que ha posat en marxa el SOC i d’altres mesures.

 

Equips únics de Salut  i Treball, Afers Socials i Famílies per millorar la resposta

Per altra banda, Salut i Afers Socials han acordat millorar la seva coordinació per tal de realitzar actuacions més integrades com a resposta a l’expansió COVID-19 als centres residencials. S’ha decidit crear un equip únic de treball format pels dos Departaments amb capacitat executiva a nivell de tot Catalunya i replicar aquesta integració dels equips de Salut i Serveis Socials també al territori.

Properament es donarà a conèixer la nova estratègia per fer front a la situació d’emergència sanitària pel COVID-19 en l’àmbit residencial de la gent gran, les persones amb discapacitat i la salut mental.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies vol agrair enormement l’esforç que els i les professionals de tots els serveis d’atenció a les persones, especialment de les més vulnerables, estan fent aquests dies en la situació d’emergència que vivim pel coronavirus. 

 

Dilluns, 23 de març de 2020

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia