Direcció General de Comunicació

Funcionaris voluntaris

El Govern crea una borsa de voluntariat de treballadors públics per fer tasques de suport administratiu i tècnic a Salut i Interior

query_builder   24 març 2020 13:41

event_note Nota de premsa

El Govern crea una borsa de voluntariat de treballadors públics per fer tasques de suport administratiu i tècnic a Salut i Interior

  • S’adreça al personal de la Generalitat que no presta serveis bàsics i estratègics
  • El Govern els facilitarà teletreballar per reforçar sobretot els àmbits de la salut, protecció civil i seguretat ciutadana
  • La mesura també s’estén a la resta de departaments que tinguin necessitat de reforç amb motiu de les mesures adoptades per la COVID-19

Els treballadors i treballadores de la Generalitat que tenen concedits permisos per deures inexcusables de caràcter públic durant el període de confinament, podran sol·licitar la prestació de serveis voluntaris en la modalitat de teletreball per atendre les accions organitzades des del Departament de Salut o el Departament d’Interior amb motiu de la pandèmia del coronavirus. Les funcions que duran a terme són les pròpies dels cossos i escales d’administració i tècnic.

L’increment de l’activitat administrativa en l’àmbit de la salut, protecció civil i seguretat ha posat de manifest la necessitat d’ampliar els efectius de personal. Per donar-ne resposta, el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública ha proposat avui l’atribució temporal de funcions de reforç en aquests àmbits perquè les mancances de personal s’atenguin amb els recursos existents i disponibles dels departaments de l’Administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms.

La mesura també es podrà estendre a la resta de departaments que tinguin necessitat de reforç amb motiu de les mesures adoptades pel COVID-19.  L’atribució temporal de funcions en la modalitat de teletreball interromp el permís per deures inexcusables de caràcter públic. 

Cal recordar que la situació epidemiològica derivada del coronavirus SARS-CoV-2 ha obligat a adoptar mesures específiques per als centres de treball de la Generalitat i els seus organismes autònoms, amb l’objectiu de preservar al màxim la salut dels empleats públics i contribuir decididament a contenir el risc de contagi.

Els empleats públics que tenen concedits permisos per deures inexcusables de caràcter públic són aquells que no presten serveis públics bàsics i estratègics o que presten serveis en centres de treball tancats per expressa disposició de l’autoritat sanitària.

Alliberats sindicals

L’acord de Govern també permet que el personal amb dispensa total d’assistència al lloc de treball per l’exercici de funcions sindicals pugui, voluntàriament, sol·licitar l’atribució temporal de funcions per a la prestació de serveis bàsics i estratègics en aquells àmbits que es considerin deficitaris.

Els departaments comunicaran aquesta circumstància a les organitzacions sindicals i a les persones que compleixin els requisits d’idoneïtat per a la prestació voluntària d’aquests serveis. Aquest personal també pot sol·licitar l’atribució temporal de funcions en la modalitat de teletreball en l’àmbit de la salut o en els propis del Departament d’Interior a què fa referència el present acord, amb els mateixos termes i condicions.


 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia