Direcció General de Comunicació

concertació

El Govern aprova el Decret llei que regula la participació institucional, el diàleg i la concertació amb els agents socials

query_builder   24 març 2020 13:42

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret llei que regula la participació institucional, el diàleg i la concertació amb els agents socials

  • Per primera vegada s'ordenarà jurídicament la concertació i el diàleg social del Marc Català de Relacions Laborals

El Govern ha aprovat el Decret llei pel qual es regula la participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social de les organitzacions sindicals i empresarials més representatives a Catalunya. El nou decret permetrà fer una passa endavant en el marc català de relacions laborals  i reforçar el diàleg i la concertació social com a mecanismes per enfortir el teixit productiu del país.

L’objectiu és assolir consensos entre les administracions i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives en matèria d’acció social i econòmica d’interès general, especialment en àmbits com la millora de l’ocupació i la seva qualitat i dignitat; la dinamització empresarial i industrial; el creixement econòmic sostenible i inclusiu; i la preservació de l’estat del benestar.

L’aplicació de la participació institucional, el diàleg social permanent i la concertació social establerts en el Decret llei s’exerciran en els termes que la legislació específica de cada òrgan dels departaments de la Generalitat de Catalunya, entitats o empreses públiques estableixi en àmbits competencials de caràcter laboral, social, socioeconòmic i foment del desenvolupament econòmic i social.

També permetrà que totes les administracions de Catalunya puguin crear espais de concertació i diàleg dins les seves competències, si així ho acorden.

Creació del Consell del Diàleg Social

En el marc del nou Decret, es crearà el Consell del Diàleg Social de Catalunya, òrgan col·legiat, de participació institucional i permanent, de caràcter tripartit, que vetllarà pel desenvolupament del diàleg i la concertació social, adscrit al Departament competent en matèria de treball.

Així mateix, la nova norma reforçarà la figura del Tribunal Laboral de Catalunya com a instrument dels agents socials i econòmics per a la resolució extrajudicial de conflictes.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia