Direcció General de Comunicació

altres acords

Altres acords de Govern

query_builder   24 març 2020 13:42

event_note Nota de premsa

Altres acords de Govern

El Govern resol els tràmits jurídics per implementar un projecte de cooperació al desenvolupament al Líban i a l’Iraq

El Govern de Catalunya ha aprovat aquest dimarts que l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Agència Catalana de la Joventut i l’Agència de Residus de Catalunya es constitueixin com una persona jurídica al Líban perquè puguin dur a terme un projecte de cooperació al desenvolupament en aquest país. Es tracta del projecte MASAR (Maintaining Strength and Resilience for Local Governments), en el qual participa l’ACCD a través d’un consorci d’entitats europees amb finançament del fons fiduciari de la Unió Europea, i que té l’objectiu de donar resposta a la crisi siriana.

Amb una durada de tres anys, compresos entre el gener del 2019 i el desembre de 2021, el projecte s’orienta a promoure la cohesió social entre el col·lectiu de persones refugiades i la població autòctona. En aquest sentit, pretén enfortir les capacitats dels governs locals libanesos perquè puguin respondre a la pressió demogràfica i econòmica causada per l’arribada massiva de refugiats sirians a les zones frontereres amb Síria, especialment empobrides. En concret, l’ACCD és la responsable d’executar el projecte amb les municipalitats a la regió de Trípoli, al nord del Líban.

El finançament del projecte prové del fons fiduciari MADAD, creat per la Comissió Europea el 2014 amb l’objectiu de millorar els serveis bàsics de la població libanesa i els refugiats sirians en àmbits com la mobilitat, la planificació urbana, la protecció civil o la gestió de residus. A més, el projecte també s’orienta a millorar les oportunitats econòmiques a les zones d’actuació a través del finançament de microprojectes que tinguin un impacte ràpid en el desenvolupament econòmic local.

La Generalitat destina 317.000 euros a la reparació dels danys causats pel temporal a l‘estació marítima del port de Palamós

El Consell Executiu ha aprovat la declaració d’emergència per a la reparació dels danys que ha patit l’estació marítima del port de Palamós, un espai polivalent que dona suport a l’activitat de creuers i activitats relacionades amb la promoció dels sectors portuaris. L’edifici ha patit força danys a l’interior en entrar l’aigua amb virulència, a causa de la borrasca Gloria. Ports de la Generalitat invertirà 317.000 euros per arranjar els desperfectes en un termini d’un mes.

Les obres de reparació consistiran en la rehabilitació de les instal·lacions perquè puguin donar servei a les activitats que s’hi desenvolupen, principalment els creuers, un cop es pugui iniciar l’activitat. L’actuació preveu la impermeabilització de la coberta de l’edifici. Pel que fa a l’estructura, es reforçaran les parets interiors i es modificaran les exteriors i la façana. Així mateix, es canviaran els tancaments de les portes i les finestres, i es renovaran els equips de climatització. Quant al subministrament de serveis, se substituiran les canonades d’aigua i el subministrament elèctric.

El Govern delimita l’entorn de protecció del monestir de Santa Maria de Gualter, a la Noguera

El Govern ha acordat aprovar la delimitació de l’entorn de protecció del monestir de Santa Maria de Gualter, a la Baronia de Rialb, a la comarca de la Noguera.

El monestir de Santa Maria de Gualter està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, en la categoria de Monument Històric, en virtut del Decret de 3 de juny de 1931. Es tracta d’un edifici que es pot admirar des de molts indrets al seu voltant, en especial seguint la carretera C-1412b.

La delimitació de l'entorn de protecció al voltant del monestir es presenta com el millor instrument per garantir la pervivència dels seus múltiples valors culturals en les millors condicions possibles. L’objectiu és evitar afectacions en els valors monumentals, la contemplació o l’estudi del monestir.

Per això, entre altres aspectes, s’ha volgut que en aquest espai es vetlli per la visualització correcta del bé i per la integració harmònica de les possibles edificacions, instal·lacions o usos que s'hi puguin establir en el futur.

L’entorn està delimitat per la carretera C-1412b al nord; el camí a l’oest; el desnivell topogràfic existent al sud, que afecta parcialment una parcel·la, i, a l’est, pel límit del domini públic hidrogràfic del riu Segre. La dimensió de l’entorn garanteix la salvaguarda dels valors paisatgístics i ambientals sobre els quals se sustenta l’església.

Pel que fa al subsòl de l'entorn, caldrà controlar les intervencions que s'hi produeixin tant des de la vessant arqueològica, en relació amb possibles troballes relacionades amb el bé, com des de la vessant documental, per la informació històrica que puguin aportar. D'altra banda, l'afectació sobre les construccions i la seguretat física que poden comportar les actuacions al subsòl justifiquen, per si mateixes, la necessitat del control administratiu previ i la seva supervisió per part dels òrgans de control de les intervencions.

Atorgada la concessió definitiva de l’emissora de freqüència modulada a l’Ajuntament de Molins de Rei

El Govern ha acordat atorgar a l’Ajuntament de Molins de Rei la concessió definitiva per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència de caràcter municipal, la qual restarà substituïda per un règim de gestió directa amb el dret d’utilitzar l’espai radioelèctric corresponent i subjecta al compliment de les previsions contingudes al títol III de la Llei 22/2005, de 29 de desembre.

L’acord de Govern resol aquesta concessió, que fins ara restava en situació de provisionalitat, tenint en compte que correspon al Govern de la Generalitat atorgar aquesta concessió, i que la instal·lació de l’emissora esmentada s'adiu als respectius projectes aprovats anteriorment, a les especificacions tècniques d'aplicació, ha superat la inspecció preceptiva i ha obtingut de l’administració competent l’autorització de la posada en servei.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia