Drets Socials

El Govern garanteix els pagaments ordinaris als serveis contractats pel Departament d'Educació durant la suspensió de l'activitat a causa del Covid-19

Treball, Afers Socials i Famílies permetrà que les famílies que vulguin puguin tenir a casa els seus familiars sans de les residències mentre duri l'emergència pel coronavirus

query_builder   26 març 2020 17:38

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies permetrà que les famílies que vulguin puguin tenir a casa els seus familiars sans de les residències mentre duri l'emergència pel coronavirus

  • Aquest mesura de caràcter extraordinari i temporal només s’autoritzarà a persones sanes sense símptomes de COVID-19 i a persones que han estat ingressades en un hospital per altres malalties, sense cap relació amb el coronavirus, i haurien de retornar al centre residencial.
  • L’autorització temporal no implicaria en cap cap la pèrdua de la plaça, es deixaria de pagar el servei residencial i la persona podria reingressar al centre un cop passada l’emergència.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert la porta a un retorn voluntari i temporal de persones grans que viuen en centres residencials mentre duri la situació de risc relacionat amb el COVID-19, sempre i quan els residents estiguin en un bon estat de salut.

Treball, Afers Socials i Famílies entén la preocupació i el neguit de les famílies arran de la situació actual i ofereix aquesta solució a les famílies que voluntàriament es vulguin fer càrrec dels seus familiars  i que actualment estan inquietes per la situació de confinament i la restricció de les visites.

Aquest retorn al domicili familiar ha de ser sempre voluntari i serà de caràcter temporal mentre duri l’emergència sanitària. D’altra banda, el domicili al que vagi el resident ha de complir els requisits necessaris que garanteixi una bona atenció familiar i poder aïllar la persona en cas de posar-se malalta. A més, la família ha de tenir en compte que en cas de posar-se malalt, aquest pacient no podria retornar a la residència fins a la total cura del procés per evitar un possible contagi a la residència.

La direcció del centre residencial, amb l’autorització de la persona responsable higiènico sanitària, i amb la voluntat de la persona gran atesa i del seu referent familiar, serà qui tingui la paraula definitiva al respecte de considerar el retorn temporal al domicili en funció de la salut i de la situació familiar. Es farà un estudi i una valoració de salut als residents abans d’autoritzar aquesta sortida temporal.

Aquesta opció no implicaria en cap cap la pèrdua de la plaça, es deixaria de pagar el preu del servei residencials i la persona podria reingressar al centre un cop hagi passat l’emergència.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia