Salut

Salut

Salut reforça l'assistència sanitària a Barcelona amb quatre espais de suport a quatre grans hospitals de la ciutat

query_builder   26 març 2020 20:46

event_note Nota de premsa

Salut reforça l'assistència sanitària a Barcelona amb quatre espais de suport a quatre grans hospitals de la ciutat

  • Els espais, habilitats pel Consorci Sanitari de Barcelona, seran propers als hospitals de referència de la ciutat per destensionar els centres durant els propers dies 
  • Els espais són tres centres esportius i un espai per determinar que poden arribar a allotjar fins a 600 pacients en una primera fase. El primer que entrarà en funcionament serà el CEM Olímpics Vall d’Hebron per donar servei a l’Hospital Vall d’Hebron
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb el director del CatSalut, Adrià Comella; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la regidora de Salut, Gemma Tarafa
El Consorci Sanitari de Barcelona, format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, ha començat el desplegament del projecte Pavelló Salut per habilitar quatre espais com a prolongació dels quatre hospitals de referència de la ciutat. Aquesta mesura permetrà poder atendre de manera simultània fins a un total de 600 pacients en una primera fase i contribuir a destensionar els equipaments sanitaris a causa de la situació d’emergència per la Covid19.

La consellera de Salut, Alba Vegés, ha subratllat “aquest  exemple de col·loració entre administracions que s’han posat a disposició de la crisi sanitària d’una forma espectacular, en aquest cas, a través del Consorci Sanitari de Barcelona”.

Per desplegar l’operatiu, avui s’ha constituit l’Oficina Tècnica de Pavelló Salut, ubicada al Parc Sanitari Pere Virgili i formada per una quinzena de professionals de l’Ajuntament de Barcelona. Aquesta oficina s’ampliarà en funció de les necessitats operatives i està preparada per atendre totes les demandes que li faci arribar el Departament de Salut. Tots els serveis municipals s’han posat a disposició de Salut per fer front als requeriments logístics que siguin necessaris en cada moment.

Bombers de Barcelona, amb el suport de Metges sense Fronteres, ha començat les tasques d’instal·ació d’un primer Pavelló Salut al CEM Olímpic Vall d’Hebron que doni suport a l’Hospital Vall d’Hebron, que podrà entrar en funcionament a principis de la propera setmana. Bombers de Barcelona seran els encarregats de transportar pacients, material mèdic i medicaments, mentre que el Servei Català de la Salut (CatSalut) s’encarregarà de la gestió del personal sanitari i del criteri assistencial.

D’altra banda, els equips de sistemes d'informació dels hospitals, l'Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona i el CTTI de la Generalitat estan treballant perquè els quatre pavellons disposin de connectivitat tecnològica amb les històries clíniques hospitalàries, així com wifi ciutadà pels malalts ingressats.

Els quatre espais són els següents:

  • CEM Olímpics Vall d’Hebron: l’hospital de referència serà Vall d’Hebron.
  • Claror Marítim: l’hospital de referència serà l’Hospital del Mar
  • CEM Guinardó: l’hospital de referència serà l’Hospital de Sant Pau
  • L’Hospital Clínic utilitzarà un espai que s’està acabant de determinar.

La consellera Vergés ha destacat que “el projecte Pavelló en Salut no és res més que extensions dels mateixos hospitals, com unes plantes més de gestió del propi centre, on hi haurà pacients amb la Covid-19, que necessiten atenció hospitalària no crítica”.

A més, la consellera Vergés ha destacat que al marge d’aquestes extensions, "internament, tots els centres sanitaris s’estan organitzant per obtenir més espai". En aquest sentit, ha assenyalat, per exemple, que l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha crescut fins als 196 espais d’UCIs, l’Hospital del Mar amb 227 llits més i 42 UCIs i Sant Pau, amb 120 llits més i 60 UCIs. “És remarcable l’esforç organitzatiu del nostre sistema de salut”, ha reblat la titular de Salut.

Vergés també ha explicat que el dispositiu Pavelló Salut se suma a les diferents iniciatives de suport als centres sanitaris de la ciutat, com Hotel Salut, que ja està habilitant diversos hotels de la ciutat per atendre pacients amb simptomatologia lleu o asimptomàtics, pacients autònoms o aquells que no poden fer l’aïllament a casa per dificultats del seu entorn. En  aquests moments ja hi ha 129 pacients ubicats en els hotels, i en aquesta primera fase s’aniran habilitant  fins a 500 habitacions.

Hotel Salut assegurarà l’aïllament i permetrà reduir la tensió  als hospitals i centres d’atenció intermèdia. A més, s’habilitaran hotels propers als quatre grans hospitals per descans i suport al personal sanitari. Aquesta iniciativa s’ha desplegat amb la col·laboració del Gremi d’Hotels de Barcelona.

1  

Imatges

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb el director del CatSalut, Adrià Comella; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la regidora de Salut, Gemma Tarafa

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb el director del CatSalut, Adrià Comella; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la regidora de Salut, Gemma Tarafa 205

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia