Justícia, Drets i Memòria

.

El Govern instal·la 250 mampares als jutjats per evitar la transmissió del coronavirus

Estan col·locades als espais d'atenció al públic

query_builder   27 març 2020 09:39

event_note Nota de premsa

El Govern instal·la 250 mampares als jutjats per evitar la transmissió del coronavirus

Estan col·locades als espais d'atenció al públic

.
.
El Departament de Justícia insta·la 250 mampares als jutjats de Catalunya per evitar la transmissió del coronavirus. Estan ubicades als espais d’atenció al públic i a les zones on es preveu una major activitat. És a dir:  Oficines d'Atenció al Ciutadà (OAC), registres civils, jutjats de guàrdia, jutjats de violèncis sobre la dona i deganats. 

Les mampares  

Són mampares transparents de policarbonat i de làmines d’acetat, resistents i fàcils de netejarTenen una mida d’1 metre x 0,75 centímetres. Estaran instal·lades a tot el territori entre aquest divendres i dilluns  

Serveis essencials 

Els jutjats continuen oberts durant l’estat d’alarma, però només per a prestar serveis essencials, que són aquells que de no practicar-se podrien causar un perjudici irreparable. Es tracta de les guàrdies, les mesures i les ordres de protecció de menors i dones, el funcionament dels registres civils, els aixecaments de cadàvers o les actuacions amb detinguts. 

Queden fora dels serveis essencials els desnonaments, les subhastes judicials, la presentació i tramitació d’escrits de demanda i la celebració de vistes no urgents i ajornables. 

El Ministerio de Justicia obliga els funcionaris a anar als jutjats 

EMinisterio de Justicia és qui assumeix les competències dels jutjats durant l’estat d’alarma, segons l’Ordre ministerial SND/261/2020. Egovern espanyol estableix que un 10 % del total de la plantilla ha d’estar als jutjats per prestar els serveis essencials. 

El Departament de Justícia, en canvi, considera que aquesta xifra es podria reduir fins al 5 % davant la davallada d’activitat d’aquests dies. En la mateixa línia, l’administració catalana reclama que la majoria de funcionaris estiguin als seus domicilis en situació de disponibilitat i que només vagin als jutjats en cas de necessitat. És una mesura que protegiria els treballadors, evitaria contagis i asseguraria professionals disponibles per prestar els serveis durant tot el període d’excepcionalitat. El Departament, de fet, va aprovar la setmana passada una instrucció amb aquest objectiu. El Ministerio, però, la va aturar.  

4  

Imatges

Mampara transparent de policarbonat

Mampara transparent de policarbonat 183

Mampara transparent de policarbonat

Mampara transparent de policarbonat 150

Làmina d'acetat

Làmina d'acetat 135

Làmina d'acetat

Làmina d'acetat 109

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia