Com a conseqüència de les mesures adoptades per fer front a la pandèmia del COVID-19, especialment pel tancament d'hotels i restaurants, s'ha produït un brusc descens del preu de tant de la carn d'oví com de la carn de boví en les dues últimes setmanes. Donada la gravetat de la situació, que no sembla que pugui corregir-se a curt termini, la consellera dAgricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha enviat una carta al Ministre dAgricultura, Luis Planas, sol·licitant que demani a la Comissió Europa lajuda per a l'emmagatzematge privat de carn fresca o refrigerada d'animals de l'espècie bovina de vuit mesos o més i una altra per a la carn d'oví i cabrum. Aquesta ajuda està prevista en el Reglament europeu d'organització comuna de mercats dels productes agraris, que estableix que en cas que es produeixi una pertorbació de mercat com lactual, es pugui decidir la concessió d'un ajut per a l'emmagatzematge privat dels productes, amb la idea que un cop es superi aquesta crisi, puguin incorporar-se de nou al mercat. La mesura hauria de solucionar el greu problema provocat per la caiguda de preus daquestes carns, que en el cas de loví és d'un 40%, seguit de prop pel boví i el cabrum, que han adoptat la mateixa tendència. Reducció que també sha produït en el consum daquestes carns, que ha caigut de forma estrepitosa.