• El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Bargalló s’ha reunit aquest migdia amb el Consell Escolar de Catalunya
  • El conseller anuncia també  que es recarregaran per 15 dies més les targetes moneder per a famílies que tenien beca menjador
  • El cap de l’Executiu subratlla la importància que tot els alumnes, sense distincions”, puguin seguir els seu aprenentatge
  • El Govern indemnitzarà les empreses dedicades al servei de menjador i transport escolar
Reunió Consell Escolar de Catalunya
El president durant la videoconferència des de la Casa dels Canonges del Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Educació, Josep Bargalló, han assegurant aquest migdia, durant la reunió que han mantingut amb el Consell Escolar de Catalunya, que el Govern, “conscient dels problemes de liquiditat dels centres concertats”, avançarà durant aquest mes d’abril no només els pagaments de febrer, sinó també els de març.

D’aquesta manera a banda del pagament mensual de les nòmines del professorat de la concertada que el Departament d’Educació fa al final de cada mes, avançarà el finançament de les despeses de funcionament, el que es coneix com a mòduls, que fins ara es pagaven amb un decalatge de 2 mesos i fins fa tot just un any i mig era de 3 mesos.

A més, durant la reunió, que ha tingut lloc per via telemàtica, el cap de l’Executiu ha insistit en la necessitat que els alumnes, “sense distincions”, puguin seguir els seu aprenentatge. La segona avaluació va finalitzar el passat 12 de març i el Govern ara estudia com portar a terme la tercera avaluació. El president Torra, “conscient que no tots els infants i joves disposen d’un entorn favorable”, ha deixat clara la prioritat del Govern perquè els alumnes puguin continuar els seus estudis i  definir “la tornada dels alumnes” al centre, quan hagi de tenir lloc, que també haurà de tenir en compte “el component  psicològic”.

 

El president també ha insistit en la necessitat d’assegurar l’avaluació als estudiants de selectivitat i d’FP2 amb l’objectiu que puguin seguir amb els seus estudis futurs. I s’ha mostrat convençut que “en la mesura del possible no allargui el curs”.

Per la seva banda, el conseller Bargalló ha explicat les iniciatives del seu departament per aconseguir els màxims recursos per arribar als alumnes i les seves famílies i ha subratllat que es prioritzaran els centres de màxima complexitat. Així, pel que fa als equipaments, ja siguin tauletes o mòbils, ha indicat que s’està arribant a acords amb companyies telefòniques per garantir la connectivitat dels alumnes.

El conseller, que ha recordat que Educació és “el departament que té més afectats directament pel confinament”, ha explicat que s’està enviant un qüestionari als centres perquè puguin informar sobre la vulnerabilitat dels alumnes per tal de poder prendre decisions de cara a la tercera avaluació.  “No es tracta de fer temari, sinó de treballar. Es tracta de fer un treball competencial i lax”, ha assegurat, afegint que  és molt important que els alumnes no perdin la possibilitat d’establir contacte amb el tutor i l’escola.


Recàrrega de les targetes moneder per als àpats dels infants

Durant la reunió, també s’ha anunciat que entre avui i demà es procedirà a fer la recàrrega de les targetes moneder per a famílies que tenien beca menjador  per a un període de 15 dies més, un cop exhaurits els primers 15 dies d’utilització de les mateixes. A través d’un seguit de resolucions, Educació, com administració titular de la competència sobre aquests serveis en els centres de la seva titularitat, assumirà les compensacions econòmiques pels danys i perjudicis que hagin suportat efectivament les empreses i entitats que els presten.

És a dir, s’establirà una indemnització per al servei de menjador escolar contractat pel Departament, pels  consells comarcals, per les associacions de mares i pares d’alumnes  o pels ajuntaments per compensar el desequilibri econòmic que hagin patit les empreses o entitats prestadores del servei com a conseqüència del tancament dels centres educatius.

Pel que fa al servei de transport escolar, s’estableix continuar amb el pagament dels contractes de transport gestionats pels consells comarcals i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. A aquests efectes s’estableix el pagament en concepte de bestreta a compte en el 75% de la facturació mensual prevista en el desenvolupament ordinari d’aquests serveis.

El cap del Govern ha agraït a tots els implicats que “s’hagin anat consensuant les coses” i els ha dit que és conscient que qualsevol decisió que es prengui a educació representa a un número importantíssim de famílies de Catalunya.

A la trobada també, a més del president i el conseller Bargalló, hi ha participat la presidenta del Consell Escolar, Anna Simó; així com el secretari del Consell Escolar, Jordi Rodon; president de la FAPEL, Josep Manuel Prats; la vicepresidenta de la FAPAC, Xènia Amorós; el vicepresident de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, Raül Manzano, i el president de la Comissió Mixta del Departament d’Educació i les Entitats Municipalistes, Josep Maria Freixanet,  entre d'altres com l'educadora Coral Regí.

 

 

 

1  

Imatges

Foto videoconferència

Foto videoconferència 2159