Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

darp

Noves mesures per garantir la continuïtat dels mercats setmanals de productes frescos a l'aire lliure

query_builder   3 abril 2020 13:35

event_note Nota de premsa

Noves mesures per garantir la continuïtat dels mercats setmanals de productes frescos a l'aire lliure

Els ajuntaments hauran de vetllar que es controla l’accés per evitar aglomeracions i que es respecten les mesures higièniques i de distanciament social
DARP

El Departament d’Interior, en coordinació amb el Departament de Salut i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha fixat noves condicions per a garantir la continuïtat dels mercats no sedentaris (o setmanals) durant l’emergència sanitària de la COVID-19. Els ajuntaments hauran de garantir que no hi ha aglomeracions i que s’adopten un seguit de mesures higièniques i de distanciament social.

 

Segons les condicions aprovades pel consell tècnic del Procicat, els mercats no sedentaris hauran de complir els següents requisits:

 

  • Només es podrà realitzar la venda dels productes següents: alimentació, begudes, alimentació animal i productes higiènics.

  • No es permetrà tocar els productes per part dels clients, excepte que sigui amb guants d’un sol ús quan el paradista pugui facilitar-los.

  • Els paradistes hauran d’extremar les mesures preventives seguint les recomanacions del Departament de Salut.

  • Les parades se situaran entre elles a una distància mínima de 2 metres a banda i banda (confrontant) i de 6 metres cap endavant (enfrontant).

  • Els clients hauran de respectar la distància de 2 metres i esperar el seu torn formant una cua de manera que només hi hagi 1 persona a primera línia de la parada.

  • Els accessos es regularan per evitar aglomeracions i garantir que no se supera un terç de l’ocupació de l’espai i no es concentren més de 1.000 persones. Concretament:

    • Caldrà tancar amb cinta, tanques o altres els diferents punts d’accés a l’espai del mercat, amb possibilitat de perimetrar l’espai amb cinta quan sigui viable

    • Només es podrà accedir a través de punts (un o més, segons es consideri) que estaran controlats i regulats. Quan l’afluència no permeti garantir la distància de 2 metres entre persones o superi un terç de l’ocupació de l’espai, no es permetrà accedir a ningú fins que surti un nombre suficient de persones.

 

Els mercats no sedentaris són competència municipal i són, per tant, els ajuntaments els qui els autoritzen. El Departament de Salut ja va en va garantir la seva celebració en la resolució SLT/720/2020, de 13 de març, per la qual s'adoptaven noves mesures addicionals per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2. La resolució condicionava la seva celebració al compliment de les mesures de distanciament social en relació amb els esdeveniments multitudinaris.

 

El Departament d’Agricultura treballa des de l’inici de l’emergència sanitària en contacte permanent amb els diferents sectors productius per garantir alimentació suficient i de qualitat a la població, vetllant per la seguretat de tots els processos. El manteniment dels mercats municipals de productes frescos és essencial per assegurar aquest abastiment alimentari i així ho ha comunicat el Departament d’Agricultura als ajuntaments.

 

 

També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Imatges

Cols

Cols 58

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia