• S’han ofert a través del Marketplace, un portal creat per la Generalitat fa una setmana per posar en contacte empreses i fabricants que ofereixen tecnologia, material sanitari o capacitat de producció per fer front a la Covid-19
  • En una entrevista a Televisió de Girona, el cap del Govern ha insistit en la importància de mantenir el confinament total durant aquesta setmana santa i ha criticat “l’incivisme que suposaria que algú s’atrevís a anar a la segona residència en aquests moments”
El president ha estat entrevistat a Televisió de Girona
El president ha estat entrevistat a Televisió de Girona
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest vespre que 80 empreses gironines ja s’han afegit al Marketplace, aquest gran espai que la Generalitat ha posat en marxa per connectar empreses amb les necessitats que tenim” per fer front al coronavirus. “Els projectes que estan impulsant ens ajudaran molt a salvar vides humanes”, ha reblat.

En una entrevista aquest vespre a Televisió de Girona, el cap de l’Executiu ha remarcat que “ens en sortirem si som capaços que tots aquells materials que necessitem els fabriquem i els produïm a Catalunya”. El president ha fet notar que “anem a comprar material a un mercat internacional absolutament col·lapsat, més encara després de l’entrada dels Estats Units”. I ha afegit que “hi ha comandes que podies tenir compromeses, però ve un altre país, dobla el preu i és molt difícil tirar-les endavant”.

En aquest sentit, Quim Torra, ha advertit que, malgrat que l’estat ha centralitzat els subministraments, “qui ho està gestionant és la Generalitat amb els seus propis recursos, ja que el 90% del material que necessiten els hospitals ho aportem nosaltres només un 10%” el govern espanyol”.

De les 80 empreses que ja s’han sumat al Marketplace, que es va posar en marxa fa una setmana, n’hi ha, per exemple, fabricants de carpes que ara confeccionen bates per personal mèdic o indústries que es dediquen a la injecció de plàstics i es posen a disposició d’aquesta emergència per produir components d’equips mèdics. Durant l’entrevista, que ha conduit el cap d’informatius de Televisió de Girona, Dani Vilà, el president ha explicat que ha parlat amb algunes d’aquestes empreses, dos de les quals fan respiradors a través d’un sistema d’impressores en 3D, que són “un exemple per a tot el món”. “És una part positiva que enmig d’aquest túnel en el que estem hi hagi aquest esperit solidari que ha sortit de la ciutadania”, ha conclòs.

Setmana santa de confinament total

En el decurs de l’entrevista, el cap del Govern ha insistit en la importància de mantenir “l’exercici màxim de responsabilitat” de quedar-se a casa durant aquesta setmana santa, malgrat ser conscient “del que significa per les poblacions més turístiques aquest sacrifici que s’està demanant”. En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha criticat “l’incivisme que suposaria que algú s’atrevís a anar a la segona residència en aquests moments”. “Ara és imprescindible que extremem les mesures de precaució i ens protegim els uns als altres”, ha deixat clar.