• Davant la situació excepcional de confinament, l’IOC posarà tots els seus materials i recursos a disposició de les persones que en vulgui fer ús

 

  • Alguns dels continguts són d’assignatures de batxillerat com ara anglès, francès, història o dibuix artístic, entre d’altres
Foto

El Departament d’Educació, a causa de la situació actual d’excepcionalitat pels efectes del COVID-19, posa en obert els continguts i recursos educatius de l’Institut Obert de Catalunya (IOC). L’IOC vol, d’aquesta manera, posar a disposició materials a les persones que en vulguin fer ús mentre duri el tancament dels centres educatius.

 

A partir del dilluns 6 d’abril es posaran a disposició els recursos educatius, que estaran penjats en dues plataformes digitals diferents: Alexandria (biblioteca de recursos digitals per a l’aula) i EIX (entorn virtual d’aprenentatge).

 

De forma habitual, l’IOC disposa de continguts oberts de forma permanent, d’una banda materials formatius dels cicles de formació professional i de l’altra cursos oberts del projecte miniops.

 

Ara, però, de forma excepcional, s’obren per l’emergència actual, entre d’altres, els cursos per a 29 assignatures de batxillerat, tant de comunes com de modalitat –entre d’altres biologia, dibuix artístic, fonament de les arts, llatí o història de la filosofia-. També es podran consultar els mòduls per obtenir el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) –que inclou, per exemple, geografia, anglès, escriptura creativa, ciències naturals....-.

 

Per tal de facilitar que els ciutadans interessats puguin utilitzar els diferents recursos educatius, el Departament d’Educació en facilitarà l’accés genèric.

 

Un centre amb oferta flexible i variada

 

L’IOC és un institut amb 12 anys d’història dedicat exclusivament a la formació de persones adultes a distància. L’ensenyament i aprenentatge es du a terme mitjançant un campus virtual basat en una plataforma Moodle, anomenat campus IOC. Ofereix ensenyaments diversos: cicles formatius d’FP (en grau mitjà ho cursen un 17% dels alumnes i en grau superior un 40%), batxillerat (més del 9% dels alumnes), oferta formativa online de l’Escola Oficial d’Idiomes, graduat en educació secundària, curs de preparació a les proves d’accés d’FP, preparació a les PAU, certificat de competència digital Competic3, així com altres formacions especialitzades.

 

 

4 d’abril de 2020