Foto roda

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat avui les accions operatives del Cos de Bombers de la Generalitat en relació a l’emergència per Coronavirus, que tenen l’objectiu de incrementar la col·laboració amb les autoritats sanitàries del país, i de continuar prestant el millor servei possible a la població.

Acompanyat pel subdirector general operatiu i cap del Cos, l’inspector David Borrell, el conseller ha destacat “el compromís de servei a la ciutadania dels Bombers de la Generalitat davant l’evolució de l’epidèmia, remarcant que els seu professionals han estat integrats en el pla d’emergències PROCICAT des del primer dia”.

El titular d’Interior s’ha referit a aquestes accions que s’estan realitzant “perquè els Bombers van garantir, des del primer dia, la seva missió principal durant l’episodi: evitar el col·lapse operatiu del Cos i preservar la salut i la seguretat dels efectius dels Bombers durant aquesta emergència. És aquesta situació la que els permet mantenir i incrementar el suport a les autoritats sanitàries”.

En aquest sentit, segons Buch, “el Cos de Bombers de la Generalitat contribuirà per ajudar a fer front a la lluita contra la COVID-19, un cop garantit els serveis que realitza”. Els Bombers fan una feina molt determinant en un país com el nostre. Fins que no s’han garantit estrictament les tasques que han de realitzat, no podem oferir aquests serveis d’ajuda”.

El conseller, que ha agraït la tasca dels Bombers manifestant que aquest servei és “altament qualificat, i que s’ha de continuar garantint”, ha afirmat que “el Cos de Bombers farà un sobreesforç, exprimint els recursos que té, però és prioritari garantir també els serveis primordials que presten”, ha insistit.

En aquest sentit, Buch ha presentat les quatre noves línies de treball que “executaran ara amb molta més força” els Bombers de la Generalitat. 

Així, el Bombers han fixat els seus procediments operatius en quatre grans àrees: el suport logístic en el muntatge d’infraestructures sanitàries temporals; el suport operatiu en la desinfecció d’edificis i infraestructures en situacions crítiques i el suport operatiu en la gestió d’escenaris amb múltiples víctimes. Totes aquestes accions estan subjectes a les directrius de les autoritats sanitàries. Igualment, els Bombers de la Generalitat col·laboraran amb el Sistema d’Emergències Mèdiques amb la cessió d’infermers, així com respiradors.

El subdirector general operatiu dels Bombers de la Generalitat, l’inspector David Borrell, ha explicat que “la principal missió del Cos de Bombers en el marc del Procicat és la de garantir el funcionament del Cos durant tota l’emergència i també la salut i seguretat dels Bombers”.

Borrell ha informat que actualment hi ha 206 bombers afectats o confinats per la Covid-19.  

Pel que fa a les línies de treball, Borrell ha especificat que “hem ofert 32 bombers que tenen la titulació d’infermeria perquè es puguin incorporar tant aviat com sigui possible a diferents hospitals o hospitals temporals que determini el Departament de Salut. Esperem que dilluns es puguin incorporar els primers”.  

L’inspector ha anunciat que les primeres incorporacions seran efectives dilluns a Vic, Manresa i també per a reforçar l’Hospital d’Igualada. 

Suport logístic en el muntatge d’infraestructures sanitàries temporals

Els Bombers de la Generalitat han treballat en diversos espais: prestant suport logístic al pavelló 4 de la Fira de Barcelona, on s’està muntant un nou espai sanitari; a l’Hospital d’Igualada, on han col·laborat en el muntatge de llits i a Sabadell, ajudant a muntar un hospital temporal a les pistes d’atletisme de Sant Oleguer.

Suport operatiu en la desinfecció d’instal·lacions crítiques

Una trentena d’efectius dels Bombers de la Generalitat han treballat en la desinfecció i condicionament d’espais d’una instal·lació crítica sanitària, en l’àmbit de l’atenció de persones amb necessitats especials.

Entre les dotacions desplaçades, hi ha les unitats GROS (Grup de Suport Logístic) i GRIT (Grup de Riscos Tecnològics).

Cessió d’infermers i respiradors al departament de Salut

Per donar suport al personal sanitari del país, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va fer una crida adreçada als Bombers de la Generalitat, que va rebre la resposta de 32 professionals amb formació sanitària.

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han cedit al SEM 8 equips de respiració per ajudar a fer front a l'alerta sanitària generada per l'epidèmia del COVID19. Atenent la consulta feta directament pel SEM, el Cos de Bombers va cedir tots els equips que té disponibles tret dels que s'utilitzen en els rescats de muntanya que, per les seves característiques, no poden funcionar en un centre hospitalari. Cas de necessitar-lo, els Bombers de la Generalitat també han posat a disposició del SEM el seu Punt Mèdic Avançat (PMA), que s'habilita en grans emergències.

Gestió d’escenaris amb múltiples víctimes
El Cos de Bombers també treballa, sota les directrius del Departament de Salut, en el disseny i implementació d’un dispositiu per tal de col·laborar en la gestió d’escenaris amb múltiples víctimes quan no se’n puguin fer càrrec exclusivament els serveis habituals.

En aquest sentit, cal recordar que qualsevol acció que es duu a terme des de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) s’emmarca, sempre, en la petició de suport que, de forma organitzada, estructurada i vehiculada a través del CECAT, és sol·licitada per l’autoritat sanitària, que és qui lidera la gestió de l’emergència.

 

Teniu a la vostra disposició* les imatges enregistrades i editades per l’Equip d’Enregistrament d’Imatges (EEI) dels Bombers de la Generalitat en els serveis de Sabadell, Igualada i a la Fira de Barcelona. Us les podeu descarregar des de l'adreça següent:

 

Adreça: http://83.247.143.14

Usuari: mcbombers

Contrasenya: B2jPF34wr

 

*Autoritzem exclusivament l’emissió i la publicació dels vídeos d’intervencions del Cos de Bombers de la Generalitat a través de canals de televisió o portals de mitjans de comunicació digitals.

 

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 185

Foto 2

Foto 2 172

Foto 3

Foto 3 129

Foto 4

Foto 4 135