Justícia, Drets i Memòria

.

Els interns se solidaritzen amb els professionals sanitaris i els malalts de coronavirus

Els reclusos escriuen cartes, dibuixen cartells o composen cançons

query_builder   6 abril 2020 09:59

event_note Nota de premsa

Els interns se solidaritzen amb els professionals sanitaris i els malalts de coronavirus

Els reclusos escriuen cartes, dibuixen cartells o composen cançons

.
.

Les presons catalanes estan portant a terme aquests dies diverses activitats solidaries per agrair la tasca dels professionals sanitaris en la lluita contra el coronavirus i per donar suport als malalts 

Cartes als malalts i missatges positius  

Interns de diferents centres penitenciaris estan escrivint cartes de suport als malalts ingressats per fer més suportable la seva estada a l’hospital. També hi ha interns que han fet escrits agraint la tasca dels treballadors de presons.  

Reclusos del Centre Penitenciari Mas d’Enric, del Catllar (Tarragonès), estan confeccionant cartells d’agraïment al personal sanitariHan fet dibuixos de tot tipus, entre els quals n’hi ha on es poden veure professionals representats com a herois que s’enfronten al virus com Sant Jordi al drac. Els cartells estan penjats per tot el Centre. 

Tot anirà bé  
 
El Centre Penitenciari Brians 2, de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), ha engegat la campanya “Tot anirà bé”a partir de la qual els interns han d’elaborar uns cartells amb una foto seva, un arc de sant Martí i un missatge d’ànim per a les seves famílies.  

Música contra el coronavirus 

Interns del Centre Penitenciari Mas d’Enric han gravat un vídeo amb la cançó “De aquí se sale. És una peça musical escrita i interpretada pels propis reclusos, amb missatges positius i de resiliència per fer front al confinament d’aquests dies 

El Centre Penitenciari Lledoners, de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), ha posat en marxa ecertamen “Uorigami per una causa”, que convida els interns a reflexionar sobre les persones afectades per la pandèmia a través de la creació de projectes artístics, on l’únic requisit és l’ús del paper.  

També en aquest centre les persones internes poden gaudir del festival #Quedatacasa, una sèrie de concerts que diferents músics oferiran a través d’Instagram i que es projectaran als mòduls. Reclusos d’aquesta presó també estan confeccionant el diari col·lectiu #Quedatacasa, que recull opinions i anècdotes sobre com passen aquest temps i que s’enquadernarà perquè es pugui consultar a la biblioteca.  

A la resta de centres penitenciaris també s’estan organitzant concerts protagonitzats per interns i monitors per ajudar a passar millor el confinament. Molts d’aquests concerts estan dedicats als professionals sanitaris 

Els joves de Justícia Juvenil també s'hi sumen 

Els set centres de justícia juvenil que hi ha a Catalunya també han volgut mostrar la seva solidaritatMenors que s’hi troben complint mesures judicials han enviat dibuixos, poemes i cartes d’ànim a professionals sanitaris i malalts ingressats a l’Hospital de Sant Joan de Déu. 

Solidaritat amb els interns 

Per part de la societat, també s’estan produint mostres de solidaritat amb els reclusos com les que duu a terme la Taula de Participació Social amb el lliurament de revistes i jocs recreatius, o diferents biblioteques municipals que estan enviant revistes i llibres als centres per fer més suportable el confinament. 

Mesures contra el coronavirus a les presons 

Els reclusos són uns dels col·lectius que més estan patint els efectes del confinament. Per evitar la propagació del virus als centres, la Generalitat ha ajornat les comunicacions per locutori de vidre i de tots els vis a vis, que són els que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure.  
 
Davant d’això, el Departament de Justícia ha engegat un sistema de videoconferències perquè els interns contactin amb les seves famílies. El Departament també ha comprat 230 telèfons mòbils i els ha distribuït a tots els equipaments penitenciaris i de justícia juvenil. Des d’aquests aparells, els interns poden fer videoconferències via Whatsapp. Els centres penitenciaris també han doblat el nombre de trucades autoritzades.  

20 casos confirmats de coronavirus entre la població reclusa 

En aquests moments, 20 interns han donat positiu per coronavirus. D’aquests,15  estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa, i dos més en hospitals de la xarxa pública de Salut.  Tres dels 20 casos ja han estat donats d’alta. 31 casos més estan en estudi.  Estan confinats per prevenció els mòduls 4, 5 i la infermeria del Centre Penitenciari Brians 1, els mòduls 4 i el semiobert de Quatre Camins i la unitat de salut mental de Brians 2. També s’han confirmat 34 casos positius de coronavirus entre els funcionaris. 

4  

Imatges

Concert antivirus al Centre Penitenciari Mas d'Enric (El Catllar)

Concert antivirus al Centre Penitenciari Mas d'Enric (El Catllar) 188

Cartells fets a Brians 2 per sumar-se a la iniciativa "Tot anirà bé"

Cartells fets a Brians 2 per sumar-se a la iniciativa "Tot anirà bé" 191

Intern escrivint una carta als professionals sanitaris

Intern escrivint una carta als professionals sanitaris 455

Iniciativa solidària feta pels interns a centres de justícia juvenil

Iniciativa solidària feta pels interns a centres de justícia juvenil 509

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia