President

Reunió amb el sector de l'esport

El president Torra agraeix al sector de l'esport el "sacrifici extraordinari" davant la Covid19

query_builder   6 abril 2020 14:25

event_note Nota de premsa

El president Torra agraeix al sector de l'esport el "sacrifici extraordinari" davant la Covid19

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i el secretari general de l'Esport i l'Activitat Física, Gerard Figueras, s’han reunit per videoconferència amb els responsables del teixit esportiu
  • El Govern està treballant i planificant noves mesures que s’hauran de prendre a mig i llarg termini en aquest àmbit
Reunió amb el sector de l'esport

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha aprofitat avui la reunió que ha mantingut amb els màxims representants del sector de l’esport per agrair-los el “sacrifici extraordinari” que des del primer moment va assumir.

El cap de l’Executiu també els ha traslladat “un missatge d’ànim col·lectiu” i el suport del Govern, conscient de la situació que travessa el sector, “un dels primers i més afectats”, ha dit. 

Per fer-hi front, el Govern va tirar endavant ja en la segona setmana de la pandèmia un pla de xoc amb mesures específiques orientades a aconseguir liquiditat a curt termini.  D’una banda, garantint els recursos públics i agilitzant la tramitació de les subvencions previstes per al 2020 pel conjunt del teixit esportiu de Catalunya: clubs, consells esportius i federacions, i de l’altra, amb  una línia de finançament directe de 10 milions d’euros entre l’Institut Català de Finances i el Consell Català de l’Esport destinada al teixit esportiu del país.

Ara, tal i com ha avançat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que també ha assistit a la reunió, des de la Secretaria general de l’Esport i l'Activitat Física s’ està “treballant i planificant les noves mesures que s’hauran de prendre a mig i llarg termini”, per aconseguir que el sector “surti més reforçat i enfortit”.  En la mateixa línia, s’ha expressat el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que ha explicat que el Govern convocaràuna Mesa sectorial de l’Esport Català”, que comptarà amb els principals agents esportius del país, i “permetrà elaborar la millor resposta per a vèncer la Covid, 19”.  

La consellera de la Presidència també ha subratllat la importància del sector que tindrà per la recuperació de la crisi sanitària, ja que, ha dit,  l’esport ens haurà d’ajudar com a societat a tornar a ser el que érem”. I s’ha mostrat convençuda que l’esport “serà una eina que ens hi podrà ajudar i acompanyar”.

A la sessió de treball, que ha tingut lloc per videoconferència, també hi han pres part el director del Consell Català de l'Esport, Antoni Reig, i el director del CAR de Sant Cugat, Ramon Terrassa, a més del director del Circuït de Catalunya, Joan Fontseré; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva; el president de la Unió de Consells Esportius de Catalunya, Jaume Domingo; el president del Col·legi de Professionals de l’Esport de Catalunya, Pere Manuel; el president de la Volta Ciclista a Catalunya, Rubén Peris; el president de la Federació Catalana de Fútbol, Joan Soteras; el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril; el president del Consell Escolar de Barcelona, Jaume Mora; el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran; el president de la Plataforma ProSeleccions Catalanes, Xavier Vinyals, i, en representació del Consell de l'Esport Universitari de Catalunya, Ulpi Roman.

Amb l’objectiu d’incentivar un confinament actiu de les famílies a les llars, la Secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física també ha impulsat la campanya “Gent activa des de casa”. Avui se celebra el dia mundial de l’activitat física.

1  

Imatges

Reunió amb sector de l'esport

Reunió amb sector de l'esport 1445

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia