Empresa i Treball

Reunió HC sector turístic

TURISME

Consellera Chacón: "Activarem campanyes microsegmentades en mercats de proximitat per reactivar el sector turístic a la temporada d'estiu"

query_builder   6 abril 2020 20:45

event_note Nota de premsa

TURISME

Consellera Chacón: "Activarem campanyes microsegmentades en mercats de proximitat per reactivar el sector turístic a la temporada d'estiu"

Reunió HC Chacón sector turístic

·     La consellera d’Empresa i Coneixement ha compartit amb els representants del sector turístic de Catalunya la diagnosi i les estratègies de futur d’un sector que representa el 12% del PIB català i el 13% de l’ocupació

·     El sector turístic treballarà amb el Govern protocols comuns per quan vagi remetent la situació d’aturada actual de l’activitat turística

·     Els informes de seguiment del departament d’Empresa constaten que les caigudes de les reserves turístiques a Catalunya superen el 90% i els allotjaments pràcticament no reben reserves per a futures arribades

·     L’Agència Catalana de Turisme està aplicant tecnologia d’Intel·ligència Artificial per realitzar campanyes microsegmentades amb l’objectiu de reactivar els mercats amb més potencial i especialment el turisme domèstic i de proximitat un cop superada la crisi

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacon, s’ha reunit aquesta tarda amb els representants del sector turístic català per fer seguiment de la complicada situació generada per la Covid-19. La consellera Chacón ha recordat que “el turisme és un sector estratègic per Catalunya, pel seu grau de contribució al PIB i a l’ocupació”.

A la reunió de treball d’aquesta tarda han participat per part de la Generalitat de Catalunya, juntament amb la consellera, el director general de Turisme, Octavi Bono i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font. Per part del sector privat han intervingut el president de la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Restauracio de Catalunya (Confecat), Santi Garcia-Nieto; el president de la Federació Catalana de Càmpings, Miquel Gotanegra; el vicepresident d'ACAVE (Associació Catalana d'Agències de Viatges Especialitzades), Jordi Martí; de la Federació Catalana d’Apartaments Turístics (Federatur), David Riba, i com a representant de turisme del Consell General de Cambres de Catalunya, Pol Fages.

Informes de seguiment de l’activitat turística

Des del Departament d’Empresa a través de l’Agència Catalana de Turisme i la Direcció General de Turisme s’està monitoritzant l’evolució de l’impacte de la COVID-19 amb informes setmanals de seguiment. Segons la consellera, “les caigudes a Catalunya de les reserves turístiques internacionals superen el 90% i els allotjaments pràcticament no estan rebent reserves per a futures arribades”.

Un aspecte positiu que es constata dels informes de seguiment el trobem en el segment de turisme de fires i congressos. En aquest cas, el 85% dels esdeveniments s’estan ajornant per a després de l’estiu; amb la qual cosa es podria preveure recuperar part del que s’ha estat perdent aquestes setmanes.

A la reunió s’ha compartit la diagnosi i les estratègies de futur per tal de sortir d’aquesta crisi de manera conjunta i amb força. S'ha fet un repàs a les diferents mesures que impulsa el govern de la Generalitat i d’aquelles que poden incidir de forma pal·liativa en el teixit turístic. “S’han de prendre mesures per salvar empreses i negocis abans no sigui massa tard, el 94,6% de les nostres empreses tenen menys de 10 treballadors”, ha tornat a reclamar la consellera d’Empresa i Coneixement.

Reactivar la temporada d’estiu

Els diferents agents que han participat han constatat les difícils perspectives amb les que s’enfronta la temporada d’estiu. Amb la Setmana Santa ja perduda, l’estiu i fins i tot la temporada de tardor/hivern genera incertesa.

A més dels informes de seguiment la consellera Chacón ha recordat que “estem aplicant tecnologia d’Intel·ligència Artificial que ens permeti realitzar campanyes microsegmentades per reactivar els mercats amb més potencial i especialment el turisme domèstic i de proximitat un cop superada la crisi”.

Representants i Govern han coincidit que el primer client en activar-se serà el turista local i aquell que tingui una capacitat de desplaçar-se a Catalunya en un radi de proximitat, que el desplaçament requereixi de poques hores. Per aquest motiu una de les accions anirà orientada a fer turisme en la nostra destinació aprofitant l’eslògan de campanya: Catalunya és casa teva.

El sector ha demanat tenir un acompanyament de l’empresariat turístic quan passi aquesta crisi. Una de les propostes que han posat sobre la taula és estandaritzar models i pautes per generalitzar-les en tots els establiments turístics de Catalunya. El sector vol adequar-se a la situació que vindrà després de la posada en marxa de l’activitat conscients que requerirà de nous protocols de salut i higiene.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

· Twitter: @turismecat | @empresacat | @coneixementcat· Youtube: https://www.youtube.com/turismecat
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia