Direcció General de Comunicació

Residus

El Govern aprova una subvenció de 45 milions d'euros per millorar la planta de valorització energètica de residus del Camp de Tarragona

query_builder   7 abril 2020 17:05

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una subvenció de 45 milions d'euros per millorar la planta de valorització energètica de residus del Camp de Tarragona

  • L’ajut aprovat suposa el finançament d’un 60% del pressupost per a les actuacions previstes

 

  • La Mancomunitat d’incineració de residus urbans de Tarragona aportarà 30 milions d’euros, el 40% restant de la inversió

 

El Govern ha aprovat concedir una subvenció de 45 milions d’euros a la Mancomunitat d’incineració de residus urbans de Tarragona, per al finançament del 59,9% de les actuacions de millora previstes a la planta de valorització energètica de residus del Camp de Tarragona. La Mancomunitat la conformen els municipis de Tarragona, Reus, Valls, Salou, Vila-Seca, Cambrils, Constantí i la Canonja.

 

D’aquesta partida, 35 milions d’euros seran amb càrrec al fons de gestió del cànon de residus municipals, i 10 milions d’euros correspondran a transferències de la Generalitat de Catalunya. La Mancomunitat d’incineració de residus urbans de Tarragona assumirà la resta del finançament per a les actuacions, per un total de 30 milions d’euros, que correspon al 40%.

 

Aquesta infraestructura de tractament de residus és clau en el Camp de Tarragona i l’actuació objecte de la subvenció està prevista en el Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT20). La inversió prevista permetrà que la planta de valorització energètica incorpori les Millors Tècniques Disponibles (MTD) d’acord amb les conclusions europees pel sector de la incineració de residus.

 

La Mancomunitat havia demanat la subvenció per millorar la planta l’any 2018 i, a finals de 2019, el president de l’ens i alcalde de Tarragona, i el president de l’empresa pública Serveis d’Incineració de Residus Urbans (SIRUSA) i alcalde de Reus, van manifestar la urgència d’iniciar les actuacions per adequar-la a la normativa europea.

 

Les directives del Parlament Europeu i del Consell estableixen una jerarquia en la gestió dels residus per la qual la valorització energètica és prioritària respecte del dipòsit controlat. Aquesta jerarquia està recollida al Programa de Gestió de Residus i Recursos de Catalunya (PRECAT20). A més, Europa fixa un objectiu de dipòsit màxim del 10% dels residus municipals generats de cara al 2035. Per assolir aquest objectiu és imprescindible millorar la capacitat de valorització energètica actual incorporant les millores tècniques disponibles.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia