Cultura

L'aprenentatge de català arreu del món, més viu que mai amb Parla.cat

query_builder   9 abril 2020 12:54

event_note Nota de premsa

L'aprenentatge de català arreu del món, més viu que mai amb Parla.cat

  • Política Lingüística i l’Institut Ramon Llull treballen conjuntament perquè l’ensenyament de català a les universitats a l’exterior no s’aturi malgrat la suspensió de les classes
  • Aquesta darrera setmana s’han obert més de 30 cursos a universitats de ciutats com Berlín, Frankfurt, Mont-real i Zuric, entre d’altres
  • En dotze anys, més de 300.000 persones han après català a la plataforma Parla.cat
Parla.cat

Aquests dies, malgrat l’emergència sanitària, l’aprenentatge de català arreu del món segueix més viu que mai gràcies a la plataforma Parla.cat, l’espai virtual d’aprenentatge de la llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i l’Institut Ramon Llull,

Així, aquests dies en què les classes presencials s’han hagut de suspendre, el professorat d’estudis catalans de força universitats de l’exterior continua oferint docència en línia i utilitza el Parla.cat en la modalitat amb tutoria per complementar la docència virtual, facilitar eines als estudiants per practicar la llengua, resoldre dubtes i interactuar-hi de manera efectiva i fàcil. Des de l’Institut Ramon Llull s’assessora activament el professorat per facilitar-los aquesta transició temporal a la formació totalment en línia. Només aquesta darrera setmana s’han obert més de trenta cursos en la modalitat amb tutoria per a universitats de l’exterior, com ara la Humboldt i la Lliure de Berlín o bé les universitats de Frankfurt, Mont-real o Zuric, entre d’altres.

Aquestes darreres setmanes l’aprenentatge en línia ha esdevingut més que mai una necessitat. Per això, Parla.cat segueix oferint 12 cursos complets de llengua catalana amb una metodologia comunicativa, del nivell Bàsic (A2) al nivell de suficiència (C1). Hi ha dues modalitats d’aprenentatge: la modalitat lliure, que és gratuïta i l’estudiant s’hi pot inscriure sempre que vulgui, i la modalitat amb tutoria, que gestionen entitats com el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Institut Ramon Llull, que coordina la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior o la Secretaria d’Universitats i Recerca per a les universitats catalanes.

A Parla.cat l’estudiant és el subjecte actiu de l’aprenentatge perquè els cursos es basen en la participació, la interactivitat i la comunicació, i es fomenta l’autoaprenentatge i la seva autonomia. Per això, s’hi incorporen estratègies d’autoaprenentatge i eines d’autoavaluació, amb l’objectiu de produir una reflexió sobre el procés mateix d’estar aprenent la llengua. També és la persona aprenent qui marca el ritme del treball.

L’objectiu prioritari dels cursos de Parla.cat és proporcionar els recursos suficients per practicar les diferents habilitats de la llengua en qualsevol tipus de situació comunicativa.

Fa dotze anys que Parla.cat acosta la llengua a totes les persones que volen aprendre-la telemàticament. En aquests anys, gairebé 320.000 persones han après català amb el Parla.cat, de les quals més de 126.000 viuen fora de Catalunya.

A més del Parla.cat, el professorat també fa servir la plataforma Aula mestra per crear-hi cursos a mida amb materials propis i d’altres recursos disponibles a Internet. Actualment, Aula mestra compta amb més de 30.000 usuaris arreu del món (docents i estudiants) que ensenyen i aprenen català.

Parla.cat al món: https://youtu.be/RRwNk8OAkIk

 

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia