Recerca i Universitats

Classes en línia

Les universitats reprenen les classes de manera virtual després de les vacances de Setmana Santa

query_builder   14 abril 2020 13:01

event_note Nota de premsa

Les universitats reprenen les classes de manera virtual després de les vacances de Setmana Santa

  • El campus estan a l’espera de fer algun tipus d’activitat presencial al juny, si les mesures extraordinàries per la pandèmia de la COVID-19 ho permeten
  • La secretaria d’Universitats i Recerca estrena un web amb informació sobre la docència online que ofereixen les universitats i altres recursos oberts per a tota la ciutadania
Classes virtuals

Tal com van acordar abans de Setmana Santa el Govern amb els rectors i les rectores de les 12 universitats, prop de 275.000 estudiants del sistema universitari català reprenen les classes aquesta setmana de manera virtual. L’acord estableixla represa de totes les activitats lectives en modalitat online durant els mesos d’abril i maig a l’espera que es pugui fer algun tipus d’activitat presencial més endavant, en funció de l’evolució de la pandèmia i de les mesures que dictin en cada moment les autoritats competents.

Durant les darreres setmanes, l’esforç principal de les universitats s’ha concentrat en l’adaptació a l’entorn virtual de l’activitat lectiva, especialment en el cas de les 11 universitats presencials. Per fer front a la docència online cada universitat, en exercici de la seva autonomia, ha posat a disposició dels estudiants i del professorat diferents eines i suports telemàtics amb la finalitat de garantir la continuïtat del curs acadèmic.

En aquest sentit, el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), AQU Catalunya i les 12 universitats, estant treballant des de la corresponsabilitat i la coordinació per assegurar el mínim impacte d’aquestes circumstàncies en els aprenentatges del col·lectiu d’estudiants, i garantir que l’estudiantat que hagi adquirit els coneixements, superarà el curs acadèmic.

Tot i la represa de la docència virtual, el Govern i les universitats continuen treballant en el marc del Consell Interuniversitari Catalunya (CIC) per donar resposta a diferents qüestions acadèmiques, com ara possibles mesures d’avaluació en un escenari de no presencialitat i les relatives a les pràctiques pendents. També s’estudia oferir el suport necessari a aquells alumnes que es trobin en situacions complicades.

 

Nou web sobre recursos acadèmics en línia

Coincidint amb la represa del curs acadèmic de forma no presencial, la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement ha posat en marxa un web amb informació actualitzada de l'àmbit de coneixement en relació amb la COVID-19. El web conté una relació sistemàtica i actualitzada de les mesures i iniciatives de les universitats, els centres de recerca i les grans infraestructures científiques de Catalunya en aquest àmbit.

Pel que fa a universitats, el web ofereix informació actualitzada sobre la docència online que faciliten les universitats a la seva comunitat, així com informació actualitzada relacionada amb el calendari acadèmic universitari, sobre les proves d'accés a la universitat i també sobre les convocatòries d’ajuts que afecten a la comunitat universitària.

D’altra banda, el web recull tota una sèrie de recursos en línia oberts que les universitats han posat a disposició de la ciutadania en general per estimular l’aprenentatge a distància així com per respondre dubtes al voltant de la COVID-19. 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia