Direcció General de Comunicació

TEatre

El Govern aprova els nous Estatuts de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona

query_builder   14 abril 2020 16:33

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els nous Estatuts de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona

El Govern, a proposta  de la consellera de Cultura, ha aprovat els nous Estatuts de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona. Amb aquesta aprovació, el Govern dona curs a la decisió del Patronat de la fundació, el qual, el 20 de juny del l’any passat va aprovar una nova modificació dels Estatuts de l’entitat per conveniència de les necessitats de la fundació.

La Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona té com a finalitats fundacionals promoure, produir, gestionar, programar i difondre espectacles escènics i musicals adreçats a un públic majoritari a partir d’uns postulats estètics i cívics que atenguin l’interès públic i general com a expressió d’una forma artística creativa, plural i contemporània; estendre les activitats pròpies a altres àmbits de la creació artística, tant pel que fa a la producció com en el que fa referència a la reflexió, l’anàlisi i la difusió d’aquests, així com fomentar tota mena d’accions destinades a un coneixement i difusió més amplis de les arts de l’espectacle.

Aquesta fundació es va constituir l’1 de març del 1988, i està inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat en virtut de l’Ordre del conseller de Justícia de 29 de desembre de 1988.

Mitjançant l’Acord GOV/95/2014, d’1 de juliol, es van aprovar uns nous Estatuts de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona, arran dels acords del Patronat de la fundació de 18 de desembre de 2012, d’11 d’octubre de 2013 i d’11 d’abril de 2014, de modificació dels Estatuts.

L’actual decisió del Govern es correspon als criteris establerts per a la creació, la modificació i la supressió d’entitats participades per la Generalitat, per a la presa de participació i la desvinculació d’entitats existents i per a la tramitació de determinades propostes d’acord del Govern relatives a fundacions. 

La present aprovació deixa sense efecte l’Acord GOV/95/2014, d’1 de juliol, pel qual s’aproven els nous Estatuts de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona i es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia