Salut

La nova residència

Salut incorpora una residència de 240 llits al Pla de xoc de residències de gent gran

query_builder   15 abril 2020 22:46

event_note Nota de premsa

Salut incorpora una residència de 240 llits al Pla de xoc de residències de gent gran

  • Aquest espai, a la ciutat de Barcelona, permetrà atendre persones grans d’altres centres residencials amb totes les garanties
  • Demà començarà a rebre els primers pacients amb Covid-19
Fotografia de la residència

El Departament de Salut ha incorporat un nou espai residencial de 8.000 metres quadrats a Barcelona per afrontar la situació que pateixen algunes de les residències de gent gran de Catalunya arran del brot de coronavirus SARS-CoV-2. Aquesta tarda la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, han visitat les noves instal·lacions que a partir de demà començaran a rebre els primers pacients amb Covid-19. 

El nou centre disposa d’un total de 141 habitacions i fins a 240 llits i passarà a formar part dels equipaments de Salut per afrontar aquesta situació d’epidèmia. Així mateix, es preveu la instal·lació d’oxigen a un total de 66 llits dels 240 previstos.

Aquest equipament permetrà atendre malalts de residències amb un elevat nivell de dependència amb tots les garanties.

La consellera Alba Vergés ha destacat que “aquest nou espai, -que s’ha pogut trobar a Barcelona i que demà ja acollirà les primeres quinze persones-, serà un pulmó per la gestió de les residències”. “Una societat és digne quan tenim la capacitat de tractar com es mereixen les persones més vulnerables, la gent gran”, ha reblat la consellera que ha ressaltat també que és un centre amb molta llum on les persones, que seran ateses per professionals formats, s’hi podran trobar ben acollides.

Alhora, la titular de Salut ha assenyalat que “hem de poder gestionar bé aquests canvis. A vegades no és traslladar tota una residència sinó donar aire en aquests centres perquè puguin aguantar en els espais que tenen, que és el lloc de viure de la gent. Estem traslladant les persones del seu propi domicili”.

Per la seva banda, el conseller el Homrani, ha declarat que “aquest espai que obrim avui és un bon exemple de la col·laboració que es va iniciar fa setmanes entre els dos departaments, l’Ajuntament i els consorcis de salut i de serveis socials”. “La resposta a aquesta crisi sanitària només pot ser ser col·laborativa i coresponsable”, ha dit, “treballant sense descans per reordenar un dels espais més complexes, l’àmbit residencial de gent gran de la ciutat de Barcelona”. Pel conseller, no és tracta només de fer trasllats, “sinó de fer-los bé”. “De vegades”, ha dit, “no és tan ràpid com desitjaríem però necessitem espais com aquest, adequat per a persones grans i amb dependències importants, perquè aquesta crisi fa mal a les persones més vulnerables”. El Homrani també ha remarcat que “normalment es triga entre 8 i 9 mesos en obrir una residència i aquesta s’ha obert en una setmana”.

El nou equipament està ubicat a la confluència de l’avinguda Paral·lel i el carrer Nou de la Rambla i té un total de 8 plantes (superfície+ set) i dues més per sota del nivell del carrer. Es tracta d’una residència que encara no havia obert propietat de CasaBarcelona10SL.

Pla de xoc de residències

La incorporació d’aquests equipament forma part del Pla de xoc que el Departament de Salut conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, estan impulsant per millorar la situació de les residències de gent gran i avançar en la lluita contra el coronavirus en aquests espais.

Actualment a Catalunya més de 64.000 persones grans viuen en residències públiques i privades. Es tracta majoritàriament de persones amb un elevat grau de dependència i una edat mitjana de 84 anys i on el 90% tenen malalties prèvies. Es tracta, doncs, d’un col·lectiu de risc i altament sensible a la Covid-19.

L’objectiu del Pla de xoc és donar la millor atenció possible a aquestes persones i portar a terme una estratègia més acurada en funció de cada cas i situació.





Per descarregar-vos vídeos amb les declaracions dels consellers i un parell de minuts d'imatges no editades: 
https://we.tl/t-Ec9s7FBMkx



Per imatges de la visita, podeu descarregar-vos aquest enllaç:
https://boards.wetransfer.com/board/s7ffdtvlas8dzjd6i20200415185358/latest?token=48c32de8-b9af-4e80-82e3-dd9ab8990800


2  

Imatges

Fotografia de la residència

Fotografia de la residència 1925

Fotografia dels consellers durant la visita

Fotografia dels consellers durant la visita 1901

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia