Acció Exterior i Unió Europea

Dades Obertes medi ambient impacte de la COVID19

Dades Obertes i COVID-19

El Govern ofereix noves dades obertes sobre l'impacte de la COVID-19 a Catalunya

Les dades publicades corresponen als àmbits de medi ambient, mobilitat, treball i urbanisme

query_builder   17 abril 2020 13:58

event_note Nota de premsa

Dades Obertes i COVID-19

El Govern ofereix noves dades obertes sobre l'impacte de la COVID-19 a Catalunya

Les dades publicades corresponen als àmbits de medi ambient, mobilitat, treball i urbanisme

El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència ha publicat aquesta setmana nous conjunts de dades sobre l'impacte de la COVID-19 a Catalunya en els àmbits de medi ambient, mobilitat, treball i urbanisme. Les dades s'han pogut obtenir gràcies al treball conjunt amb altres departaments del Govern.
conjunt dades sobre TES i covid19
Visor de dades de Territori i Sostenibilitat

Les últimes dades obertes han estat proveïdes pel Departament de Territori i Sostenibilitat i s'ofereix un conjunt d’indicadors sobre l'evolució de la mobilitat, la logística, el consum d'aigua i la qualitat de l'aire durant l'emergència sanitària de la COVID-19.
En aquest conjunt de dades es mostra la informació actualitzada que el Departament de Territori i Sostenibilitat recull des del 22 de març de 2020 i, per tant, permet fer una anàlisi del seguiment del confinament per part de la població i l'impacte a l'entorn. Els indicadors que es mostren s'agrupen en cinc àmbits: transport públic, mobilitat a la xarxa viària d'alta capacitat, consum d'aigua del sistema Ter-Llobregat, activitat logística i els nivells de contaminació atmosfèrica.
Les dades fan evident el descens del consum de l'aigua, la reducció dels nivells de diòxid de nitrogen (amb els registres més baixos en dècades), la reducció notable de la demanda de transport públic i una disminució de la mobilitat de les mercaderies tot i que la logística es mostra desigual depenent del sector.
D'altra banda, s'han publicat també de forma oberta dades sobre l'evolució diària dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTOs), en col·laboració amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. També s'ha posat a disposició de la ciutadania l'impacte de la COVID-19 en l'àmbit urbanístic; concretament, les dades sobre les obres de l'administració de la Generalitat i del seu sector públic finançades mitjançant el fons PEF que han quedat suspeses. Al larg dels propers dies, s'incorporaran la resta de dades sobre obres públiques aturades.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia