Els cursos, d’entre 10 i 15 hores, els impartirà la Unió Consorci Formació i garantirà que les persones inscrites desenvolupin la seva feina amb el major rigor i professionalitat

Ja s’han inscrit 290 persones, el 75% de les quals són dones

Metges sense Fronteres també ha posat a disposició del personal de les residències diversos mòduls específics


El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (CFCC), conjuntament amb la Unió Consorci Formació, han posat en marxa una plataforma virtual per formar en línia en l’àmbit de l’assistència a la gent gran a les persones que s’han inscrit a les borses de treball creades per fer front a la crisi sanitària. Aquestes persones s’incorporaran els propers dies a les residències de gent gran per cobrir les baixes que s’han produït entre el personal afectat per la Covid-19.

Des del SOC i el CFCC es considera prioritari garantir que aquestes persones rebin una qualificació bàsica per a l’atenció assistencial i un suport constant en la seva incorporació a la feina. Per aquesta raó la formació també inclou un mòdul motivacional que els ajudi a visualitzar el valor que aquesta feina té tant per ajudar a superar aquesta crisi com, principalment, per donar el suport necessari als avis i àvies.

Les persones inscrites reben formació sobre rentat de mans i mesures de protecció, cura i higiene, acompanyament en els moviments a persones amb baixa mobilitat, ajuda per menjar i d’altres procediments relatius a les activitats de la vida diària de les persones usuàries de les residències. L’objectiu és oferir uns coneixements generals i respostes a les necessitats assistencials de cara a la seva incorporació a la feina.

Actualment hi ha 290 persones inscrites a l’aula virtual, el 70% de les quals ja té experiència prèvia en la cura de les persones grans i 4 de cada 10 són persones desocupades. El 75%, a més, són dones. La plataforma digital i la formació que s’imparteix garantirà a les persones inscrites desenvolupar la seva feina amb el major rigor i professionalitat gràcies a una formació específica. El curs té una durada d’entre 10 i 15 hores i està supervisat i tutoritzat a través de viodeoconferències amb grups reduïts.

La inscripció a l’Aula Virtual d’Atenció a les persones Grans es fa a través d'aquest enllaç al qual es pot accedir des de l’ordinador o el telèfon mòbil. La formació anirà a càrrec dels professionals d’Unió Consorci Formació (UCF), entitat formativa oficial de la Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya, amb àmplia experiència en aquest terreny. A banda dels seus formadors i tutors, la UCF cedeix la seva plataforma i els continguts de manera gratuïta.

 

Metges sense Fronteres també col·labora

D’altra banda, l’organització Metges sense Fronteres també posa a disposició del personal que treballa a les residències de gent gran diversos mòduls específics formatius a través de la seva plataforma en línia.

Aquests mòduls permeten ampliar i actualitzar coneixements sobretot en l’àmbit de la salut, com per exemple la correcta utilització dels Equips de Protecció Individual (EPI) o l’ús de les mascaretes.