Direcció General de Comunicació

rescat cultura

El Govern ja ha rebut les propostes de 23 entitats a través del web 'Pla de Rescat' del Departament de Cultura

query_builder   21 abril 2020 16:24

event_note Nota de premsa

El Govern ja ha rebut les propostes de 23 entitats a través del web 'Pla de Rescat' del Departament de Cultura

  • La Conselleria ja treballa en un programa amb l’objectiu d’organitzar totes les tasques necessàries per establir la tornada esglaonada a l’activitat cultural un cop es vagin aclarint els horitzons de desconfinament

El Govern ja ha rebut les propostes de 23 entitats des de la posada en funcionament, el passat 15 d’abril, del web Pla de rescat del sector cultural, creat pel Departament de Cultura arran de la crisi sanitària causada per la Covid-19. L’objectiu del pla és donar servei i recursos als ciutadans, als creadors, a les empreses, a les entitats i als programadors culturals públics i privats. Aquestes propostes estan disponibles al web, a l’apartat “Necessitats del sector”. A més, durant aquest temps, també s’han rebut 24 consultes a la bústia suportalacultura@gencat.cat.

Des de l’inici de l’emergència sanitària, el Departament de Cultura ha mantingut  reunions per videoconferència amb diferents representants al més alt nivell, per subsectors, amb l’objectiu d’informar de les mesures que va prenent el Departament i també per recollir necessitats i propostes sorgides d’aquestes entitats. La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, s’ha reunit amb Actua Cultura; amb els directors dels grans equipaments culturals; amb representants del patrimoni cultural; amb els directors dels museus nacionals; amb representants de l’àmbit de la cultura popular, de les arts escèniques i musicals, del sector del llibre; amb directors de festivals de música; amb representants sindicals del sector de la música i amb les entitats que treballen per la llengua.

El Departament de Cultura ja treballa en un programa amb l’objectiu d’organitzar totes les tasques necessàries per establir la tornada a l’activitat cultural. Aquest programa, que s’anirà desenvolupant de manera progressiva, inclou un programa de desconfinament i tornada progressiva a l’activitat; un programa de promoció de l’activitat i reactivació del sector i un pla de públics i comunicació per a la represa. Aquests programes, que hauran de ser acordats amb el sector, s’aniran ampliant en la mesura que es vagin aclarint els horitzons de desconfinament, de represa de l’activitat esglaonada i de tornada a la normalitat, quan les autoritats sanitàries així ho estableixin.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia