Empresa i Treball

la consellera Chacon en un moment de la reunió

Chacón manté una trobada amb una quinzena de cònsols per teixir aliances en la recuperació econòmica i social arran de la Covid-19

query_builder   23 abril 2020 16:59

event_note Nota de premsa

Chacón manté una trobada amb una quinzena de cònsols per teixir aliances en la recuperació econòmica i social arran de la Covid-19

Imatge videoreunio
La consellera Àngels Chacón, en un moment de la reunió
  • La consellera d’Empresa i Coneixement ha traslladat als cònsols les mesures que està impulsant la Generalitat i ha posat a disposició les 40 oficines d’ACCIÓ al món per continuar donant suport a les empreses estrangeres establertes a Catalunya
  • Segons Chacón, “amb més de 8.600 empreses estrangeres ubicades a Catalunya ens hem consolidat com un hub econòmic i d’innovació de referència al sud d’Europa: ara, més que mai, és clau teixit aliances amb el món”
  • La consellera ha exposat que, en l’àmbit de turisme, el Departament d’Empresa i Coneixement està treballant per preparar una estratègia basada en el suport a la indústria local i en una nova estratègia de promoció durant el 2020 i 2021

 

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha mantingut aquest dijous una reunió de treball amb els cònsols i delegats comercials d’una quinzena de països per avaluar com col·laborar i treballar conjuntament en la recuperació, per fer front a l’emergència provocada per la Covid-19 en l’àmbit del turisme, les inversions estrangeres i les relacions comercials. A la trobada també hi ha participat el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font.

Segons Chacón, “amb més de 8.600 empreses estrangeres ubicades a Catalunya, ens hem consolidat com un hub econòmic i d’innovació de referència al sud d’Europa, amb un teixit productiu que ha entès perfectament que el seu mercat és global: ara, més que mai, és clau teixir aliances amb el món”. “Ens trobem en una situació de gran complexitat, on haurem de fer front a grans reptes socials que només trobaran la resposta adequada des de la col·laboració i la coordinació”, assegura la consellera d’Empresa i Coneixement.

En aquest sentit, en el marc de la reunió, s’han analitzat els efectes d’aquesta situació i s’han analitzat les mesures adoptades per cada país per fer front a la pandèmia i la situació del turisme i la inversió estrangera. Chacón ha explicat les actuacions que ja està duent a terme la Generalitat en aquests àmbits i ha posat a disposició dels cònsols les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per oferir tot el suport a les empreses estrangeres establertes a Catalunya.

En l’àmbit del turisme, la consellera ha explicat que el Departament d’Empresa i Coneixement està treballant amb el sector a Catalunya i amb diversos països d’arreu del món. L’objectiu és preparar una estratègia basada en el suport a la indústria local per estar preparats quan acabi la pandèmia i en una nova estratègia de promoció durant el 2020 i 2021.

Per la consellera, “aquesta pandèmia no només està tenint efectes des d’un punt de vista sanitari, sinó que també és una amenaça per a la ciutadania en forma de pèrdua de llocs de treball i reducció d’ingressos”. Per això, “tot i trobar-nos encara en una fase de resistència contra el virus, hem de començar a mirar més enllà: després de la resistència arribarà la recuperació, moment on haurem d’estar més preparats que mai, ser flexibles i actuar amb rapidesa”, subratlla.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter @empresacat | @coneixementcat

1  

Imatges

La consellera Àngels Chacón en un moment de la reunió

La consellera Àngels Chacón en un moment de la reunió 164

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia