• Es tracta d’iniciatives solidàries per vehicular el suport social a la recerca per superar la crisi del coronavirus als centres i hospitals del nostre país

  • Les campanyes estan liderades des de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa, IMIM, IBBSantPau, IDIBAPS, VHIR, IDIBELL, ISGLOBAL, IRBB, IDIBGI, IRBLleida o els hospitals Germans Trias, Sant Pau i Clínic de Barcelona
Crowdfunding

Els centres de recerca del nostre país han posat en marxa una desena d’iniciatives de micromecenatge amb la finalitat de canalitzar la solidaritat de particulars i empreses en forma d’aportacions econòmiques destinades a la recerca en coronavirus que es duu a terme a Catalunya.

Podeu consultar els detalls d’aquestes campanyes de crowdfunding del sistema català de coneixement vinculades a l'actual crisi sanitària a l’apartat de Micromecenatge del nou espai web d’Informació actualitzada de l'àmbit de coneixement en relació amb la COVID-19 habilitat des de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement.

 

Recerca d’avantguarda, suport a l’assistència hospitalària

Sota el lema #JoEmCorono, la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol han posat en marxa una campanya d’aportacions econòmiques directes per als equips mèdics i de recerca d’aquests centres, focalitzada en l’assaig clínic liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà per frenar la transmissió de virus. El doctor Clotet, juntament amb els doctors Roger Paredes, Julià Blanco, Jorge Carrillo i Nuria Izquierdo treballen en un projecte conjunt amb el Barcelona Supercomputing Center (BSC), l'IRTA-CReSA i Grifols, amb l'objectiu desenvolupar fàrmacs, anticossos i una vacuna contra el nou coronavirus i altres futures amenaces similars.

Per la seva part, l'entitat Amics de l'Hospital del Mar i l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM) han posat en funcionament la iniciativa #FrenaLaCovid19 per rebre donacions econòmiques per a la millora de l'atenció als pacients i els equips de recerca que treballen en la superació de la crisi sanitària. També s'hi destinen fons per a l'adquisició de recursos sanitaris i inversions en recerca.

Altres campanyes de micromecenatge endegades en col·laboració de centres de recerca CERCA i grans hospitals del nostre país són les promogudes per l’Institut de Recerca Hospital de Sant Pau (IBBSantPau) i Hospital de Sant Pau, així com per l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i Hospital Clínic de Barcelona. En el primer cas es capten donacions directes per cobrir les necessitats assistencials urgents davant el coronavirus i finançar projectes de recerca, mentre que en la segona és una campanya d'arrodoniment de compres a establiments BonÀrea amb la finalitat de finançar projectes sobre coronavirus dels equips de recerca d'IDIBAPS i l'Hospital Clínic.

La relació d’iniciatives de crowdfunding endegades per centres CERCA del nostre país per contribuir a la recerca de l’actual pandèmia de SARS-CoV-2 inclou també les següents campanyes:

  • Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). Impulsor de la campanya de micromecenatge #AjudemElsHerois per canalitzar donacions econòmiques directes destinades a donar suport a la recerca sobre coronavirus. El VHIR també és el beneficiari de la campanya de recaptació de fons destinada a la recerca en coronavirus #Somosuno, endegada en col·laboració amb les influencers Dulceida i Alba Paul.
  • Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Destinada a ciutadans i empreses que vulguin donar suport econòmic als equips assistencials i de recerca biomèdica d'IDIBELL, Hospital Universitari de Bellvitge, Institut Català d'Oncologia i Universitat de Barcelona-Campus Bellvitge per aturar la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2.
  • Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa). Aportacions econòmiques a la recerca en coronavirus duta a terme a IrsiCaixa a partir de l'arrodoniment solidari de l'import de les compres als supermercats Bon Preu i Esclat.
  • Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL). Donatius de particulars o empreses per finançar algun dels múltiples projectes científics relacionats amb la pandèmia de COVID-19 iniciats pel centre.
  • Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB). Acció de suport financer adreçada a particulars per donar suport als quatre projectes en marxa en aquest centre CERCA en recerca sobre el coronavirus.
  • Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI). Campanya #Aplanemlacorba amb la finalitat de rebre donacions destinades a sufragar la realització de proves diagnòstiques de Covid-19 en suport al laboratori clínic de l'Hospital Josep Trueta. L'IDIGBI també és beneficiari de les aportacions recaptades a través de la venda d'una col·lecció de tasses per homenatjar el personal sanitari i investigador que lluita per combatre la Covid-19, que es fa en col·laboració amb DLandWorld i FESTA I PAPER.