Direcció General de Comunicació

Govern

El Govern aprova destinar 1,3 milions d'euros per millorar la reinserció de persones amb problemes d'addiccions

query_builder   28 abril 2020 00:45

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar 1,3 milions d'euros per millorar la reinserció de persones amb problemes d'addiccions

  • Un 33% de la població reclusa requereix tractament per drogodependències

El Govern destinarà 1.336.478 euros en els propers dos anys al tractament de persones amb conductes addictives que estan condemnades a penes de presó i a la reducció dels índexs de reincidència.

El Departament de Justícia destinarà aquesta partida a millorar l’atenció i la reinserció de persones drogodependents. Concretament, es finançaran programes d’intervenció a la comunitat que permetin treballar la transició de la presó a la vida en llibertat d’aquestes persones, a través de pisos d’inserció, comunitats terapèutiques i centres de dia. Aquesta inversió també es destinarà a la tasca que es fa als centres penitenciaris per  a la recuperació de persones amb problemes d’addiccions. Almenys un 33% de la població reclusa requereix atenció especialitzada en matèria de drogodependències.

Aquests programes abasten no només els problemes de drogodependències, sinó també el tractament d’altres conductes addictives com la ludopatia o el consum d’alcohol, moltes vegades associat a delictes com ara els relacionats amb la seguretat del trànsit.

Aquests programes els desenvoluparan entitats del tercer sector en recursos especialitzats a les ciutats de Barcelona, Tarragona, Lleida i també a diferents poblacions de les comarques del Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, i el Bages, de manera coordinada amb la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.,.

Enguany s’hi destinaran 336.234,80 euros al llarg del segon semestre. L’any que ve, la partida prevista serà de 668.239,00 euros, i de 332.004,20 euros € per al primer semestre del 2022.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia