Agència Catalana de l'Aigua

Foto llera

El consell d'administració de l'ACA aprova el programa de manteniment i conservació de lleres per als anys 2020-2021

query_builder   29 abril 2020 08:30

event_note Nota de premsa

El consell d'administració de l'ACA aprova el programa de manteniment i conservació de lleres per als anys 2020-2021

 

  • Es preveu destinar 3 milions d’euros al finançament del programa, repartits en 1,5 MEUR per a finançar les actuacions en trams no urbans de lleres públiques i un import màxim d’1,5 MEUR a finançar les actuacions en zones urbanes
  • Totes les actuacions seran finançades íntegrament per l’ACA
  • Les mesures s'han d'executar en el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 31 d'octubre de 2022

 

Treballs duts a terme a Sant Sadurní d'Anoia (foto d'arxiu).
Treballs duts a terme a Sant Sadurní d'Anoia (foto d'arxiu).

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimarts el programa de manteniment i conservació de lleres per als anys 2020 i 2021, on es preveu l’execució d’actuacions encaminades a garantir la lliure circulació de l’aigua, minimitzar el risc d’inundacions i afavorir l’eliminació de la vegetació invasora.

Pel que fa a les actuacions a desenvolupar per part de l’ACA en trams no urbans, es preveu un total de 98 actuacions noves en l’àmbit de les conques internes catalanes. Aquestes actuacions s’executaran mitjançant un contracte que ha de seguir el procediment obert, d’acord amb la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de contractes del sector públic.

Atesa la competència municipal en els trams de lleres urbanes, les actuacions de manteniment i conservació de lleres a desenvolupar en els trams urbans es duran a terme mitjançant l’oportuna línia de subvencions.

En ambdós casos (no urbanes i urbanes), l’ACA assumeix el finançament del 100% de l’import de les actuacions previstes en el Programa.

Les actuacions previstes s'han d'executar en el període comprès entre l'1 de gener de 2020 i el 31 d'octubre de 2022. En tot cas, l'execució de les actuacions ha d'iniciar-se abans del 31 de desembre de 2021.

1  

Imatges

Foto

Foto 3453

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 280