- La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha reunit aquest dilluns amb els membres del patronat del centre tecnològic per analitzar els projectes impulsats per l’entitat per fer front a l’emergència sanitària
- Segons Chacón, “Eurecat és un exemple de com sumar esforços per superar la pandèmia a través de la innovació i la tecnologia: només des d’una societat del coneixement podrem garantir un futur de progrés”
- Entre els projectes en què ha participat el centre tecnològic per a fer front a l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 destaquen el desenvolupament de mascaretes, pantalles protectores i respiradors i la seva participació al programa Orfeu
El centre tecnològic Eurecat, que compta amb el suport d’ACCIÓ, ha guanyat una de les categories de la hackató europea #EUvsVirus organitzada pel Consell Europeu d’Innovació amb un projecte que permet pronosticar brots de la Covid-19 a partir de l’anàlisi d’aigües residuals mitjançant la utilització d’eines d’intel·ligència artificial (IA) i microbiologia. Es tracta d’una solució anomenada Sewers4COVID -desenvolupada conjuntament amb investigadors de l’Institut de Recerca de l’Aigua KWR, de la Universitat d’Exeter, de la Universitat de Thessaly i de la Universitat Tècnica Nacional d’Atenes- per fer una gestió predictiva per anticipar-se a l’inici i evolució de la pandèmia.
El certamen ha reunit virtualment investigadors, organitzacions, inversors i societat civil amb l’objectiu de desenvolupar noves solucions innovadores per a reptes relacionats amb el coronavirus. En total s’han registrat més de 27.000 participants de més de 50 països.
Precisament, aquest dilluns la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s’ha reunit amb els membres del Patronat d’Eurecat per analitzar els projectes que ha dut a terme el centre tecnològic en el marc de la situació sanitària provocada per la Covid-19. La directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, i el conseller delegat d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa, depenent del Departament d’Empresa i Coneixement-, Joan Romero, també han participat a la trobada.
Durant la reunió de treball, Chacón ha subratllat que “Eurecat és un exemple de com sumar esforços per superar la pandèmia a través de la innovació i la tecnologia: només des d’una societat del coneixement podrem garantir un futur de progrés”. La consellera ha destacat que “Eurecat contribueix a augmentar la capacitat de recerca industrial i de tecnologia nostre país, ja que dona resposta a la demanda tecnològica de les empreses catalanes i les ajuda a incrementar la seva capacitat innovadora”. Per a la titular d’Empresa i Coneixement, “els centres tecnològics són un actor fonamental per a la transferència tecnològica i de coneixement al nostre teixit empresarial”. “Eurecat representa un projecte de país que no només contribueix a impulsar la competitivitat del nostre teixit empresarial, sinó que en situacions excepcionals com l’actual, és clau per donar resposta als reptes que planteja la pandèmia”, ha assegurat.
Entre les iniciatives en què ha participat Eurecat destaquen la seva col·laboració en el desenvolupament de diferents tipus de mascaretes reutilitzables, pantalles protectores i respiradors, així com la coordinació dels assajos per validar aquests productes. D’altra banda, el centre tecnològic també participa al programa Orfeu de la Generalitat de Catalunya per a impulsar el cribratge massiu de la població amb l’objectiu de detectar la Covid-19. També ha col·laborat en un projecte europeu per pronosticar brots epidèmics mitjançant l’anàlisi d’aigües residuals a través d’eines d’intel·ligència artificial, a més de desenvolupar solucions de telemedicina per contribuir a la millora de l’atenció sanitària i social. A més, Eurecat ha realitzat donacions de material de protecció a hospitals i residències.
El centre Eurecat, que aplega més de 650 professionals i dona servei a més de 1.600 empreses, compta amb el segell TECNIO d’ACCIÓ, una acreditació que identifica els agents tecnològics més qualificats i amb experiència en projectes empresarials per tal que les empreses puguin identificar-los i impulsar, així, la transferència tecnològica a Catalunya.
Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________
Twitter: @empresacat | @coneixementcat