Un moment de la reunió.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha declarat aquest dilluns que cal aprofitar aquesta crisi com “una oportunitat perquè la cultura deixi de ser precària” i, en una reunió amb representants del món local, ha demanat d’anar “tots junts per tenir més força”.

Vilallonga ha presidit una reunió telemàtica amb representants de les quatre diputacions i del món municipal amb l’objectiu de coordinar i homologar plans de rescat, de desconfinament i de reactivació del món cultural, complint sempre les mesures sanitàries, després de l’aturada per fer front a la COVID19.

Els assistents han mostrat consens en la necessitat de dotar de finançament el món cultural per iniciar la seva reactivació i perquè el món municipal pugui continuar contractant artistes i creadors. També han destacat la importància que la cultura té per a l’economia.

La consellera ha recordat que el Departament de Cultura té operatiu i constantment actualitzat el portal web Pla de Rescat del Sector Cultural (https://cultura.gencat.cat/ca/departament/plans-i-programes/pla-rescat/), que inclou els plans de rescat de totes les administracions, i que posa a disposició dels interessats un correu perquè puguin exposar les seves necessitats. El web anirà publicant les especificitats dels plans de desconfinament de cadascun dels sectors culturals en la mesura que comptin amb l’aprovació del Pla territorial de protecció civil de Catalunya (PROCICAT).

Han participat a la reunió el secretari general del Departament de Cultura, Francesc Vilaró, la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa, la directora territorial de Cultura Popular, Àngels Blasco, i el director general d’Administració Local, Miquel Àngel Escobar.

Per part de les diputacions i de l’àmbit municipal, hi han participat: Olga Arnau (Federació Catalana de Municipis), Josep Berga i Joana Ortega (Associació Catalana de Municipis), Joan Carles Garcia Cañizares (Diputació de Barcelona), Albert Piñeira (Diputació de Girona), Juanjo Garcia (Diputació de Tarragona) i Estefania Rufach (Diputació de Lleida).